Öğrenci sayısı toplamda 3 bin 800’e ulaşan Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Keşan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, barınma sorunu yaşıyor.

Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) öğrenci yurdunun neredeyse dolması ve özel yurtların da Kredi Yurtlar Kurumu’na göre pahalı olmasından dolayı kalacak yer sıkıntısı çekiyor.

750 yeni öğrencinin kayıt yaptırmasıyla Keşan’da toplam öğrenci sayısının 3 bin 800’e ulaşması bekleniyor.

KYK’nın 2 yurt binasının toplam kapasitesinin 530 kişi olduğu ve bu yurtlarda halihazırda kalan 480 eski öğrenci bulunduğu öğrenildi.

50 öğrencinin daha kayıt olmasından sonra Keşan Kredi Yurtlar Kurumu yurtları tam kapasiteye ulaşacak.

Trakya Üniversitesi’nin Keşan bünyesindeki okullarını kazanan öğrenciler, söz konusu durumu anlamaya çalışıyor. Bazı öğrenciler, kalacak yer sıkıntısı çekmek istemediklerini ve eğer KYK yurdu olmazsa okula kayıt yaptırmayacaklarını sosyal medya aracılığıyla dile getiriyorlar.

EV KİRALARI

Özel yurtların KYK yurtlarına göre daha pahalı olmasından dolayı da birçok öğrenci, Kredi Yurtlar Kurumu'nda yer bulamayacağı endişesi ile internet üzerinden ev aramaya başladı.

Ancak ev kiraları 2-3 ay öncesine göre fahiş denilecek düzeye ulaşmış durumda. TOKİ, BEL-KOOP, Atakent-1 ve Atakent-2’de ev fiyatlarının daha öncesinde yakıt dahil 450 lira olduğu belirtilirken, bu dönemde fiyatların 750 liraya kadar çıktığı görüldü. Ev sahiplerinin öğrencilere özel fiyatlandırma yaptığı, evde kalan öğrencilerin kirayı paylaşmasından dolayı ev sahiplerinin de hesabı kişi başı olarak yaparak kira bedelini buna göre belirlediği ve dolayısıyla kiraların bu fiyatlara fırladığı öğrenildi.

SOSYAL MEDYA

Durumu “trajikomik” olarak niteleyen öğrenciler, üniversiteye büyük umutlarla geleceklerini belirterek, kayıtlara yaklaşık 7 gün olmasına rağmen kalacak yer bulamamalarının ise kendilerinde hayal kırıklığı oluşturduğunu ifade etti.

Kredi Yurtlar Kurumu’nun henüz yerleştirme yapmadığı fakat eski öğrencilerden ve KYK’dan aldıkları bilgiler sonrasında endişeye düştüklerini kaydeden öğrenciler, KYK sırayı açıklasa dahi uzun süre sıranın kendilerine gelmeyeceğini tahmin ettiklerini söylediler.

Bir grup öğrencinin de internetteki bazı forum sitelerinde, Keşan’daki okullara kayıt yaptırmak istemediklerini belirterek, “Ev kiraları pahalı, KYK dolu, neden Keşan’a gelelim?” dedikleri kaydedildi.