4 Eylül Sivas Kongresi Kültür ve Sanat Şenlikleri 96. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında yapılan yarışmalarda lise kategorisinde şiir dalında Keşan Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Selin Kaya Türkiye 3’üncüsü oldu. 3’üncü olan öğrenci Kaya, Sivas Valiliği tarafından çeyrek altın ile ödüllendirilecek.

BAŞAK: OKULUMUZ LYS SONUÇLARINDA %88 ORANINDA BİR BAŞARIYA SAHİP OLDU

Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Osman Başak, “Okulumuz 2015 yılı LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonuçlarına göre 4 yıllık yüksek okul ve fakültelere öğrencilerini yerleştirmede %88 oranında bir başarıya sahip oldu. Bu sevincimizin yanında 11. sınıf öğrencimiz Selin Kaya’nın da Türkiye 3.sü olması bizlere ve camiamıza gurur vermiştir. Bilindiği gibi Sivas Kongresi vatanımızı ve bağımsızlığımızı kurtarmak için milletimizin güzide temsilcilerinin Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Sivas’ta bir araya gelmesiyle toplanmış, milli mücadeleyi Türk vatanının her bir köşesine yaymış önemli bir kongredir. Sivas Kongresi’nin Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki önemi büyüktür. Bu tür ulusal müsabakalarda Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi örnek alma değil örnek olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu başarılarda öğretmen – öğrenci – veli iş birliğinin payının çok büyük olduğunu, bu başarıların daha da artarak sürekli olabileceğini, öğrencilerimizin küreselleşen dünyada dünya gençleriyle rekabet edebilen, yarışan, koşan, okuyan, teknolojiyi mükemmel bir şekilde kullanabilen, ekip ruhunu özümsemiş, özverili ve onlardan daima en iyisini ve en güzelini insanlığa sunabilen bir insan olarak yetişmeleri en büyük idealimizdir” dedi.

Türkiye 3’üncüsü olan Selin Kaya’yı kutlayan Osman Başak, “LYS’de başarılı olan tüm öğrencilerimin kazandıkları üniversitelerde okulumuz en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Türkiye üçüncüsü 3.sü olan Selin Kaya’yı kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.