Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısı 21 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 16.00’da okul konferansı salonunda gerçekleştirildi. Divan heyeti seçimine geçildi. Başkanlığına Safiye Tekin, yazmanlıklara Songül Eser ve Öznur Çamur’un seçildiği divanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Gündem maddelerine geçildiği toplantıda sözü ilk alan Okul Müdürü Osman Başak açılış konuşmasını yaptı.

BAŞAK: “DÜNYANIN EN İYİ EĞİTİMCİSİ BİLE ANNE-BABA BOŞLUĞUNU DOLDURAMAZ”

Ailenin eğitimin ana beşiği olduğunu söyleyen Osman Başak şunları söyledi: “Öğrenci olan çocuklarımızın, çalışmalarını takip etmek, hayata bakış açılarını gözden geçirmek, insanlığa, kendilerine ve topluma yararlı kişiler olması için gerekli uğraşlar öncelikle sizlerin sorumluluğunda olan bir vazifedir. Çocuklarınızın üzerinde çok büyük sorumluluklarınız vardır. Onların ilk öğretmenleri sizlersiniz. En temel bilgilerin ve özelliklerin aile ocağında, verildiği unutulmamalıdır. En şerefli bir varlık olarak yaratılan insanoğlunun temeli aile ocağında atılmaktadır. Sevgi ve saygının, sağlam bir karakterin ve tüm olumlu-olumsuz kazanımların ilk verildiği yer aile ocağıdır. Değişimlerin ve gelişimlerin böylesine hızlı yaşandığı günümüzde, söz sahibi bir toplum haline gelebilmemiz için eğitim kavramına önem vermeli, mevcut eğitimin kalitesini yükseltmek için durmadan çalışacağız. Dünyanın en iyi eğitimcisi bile anne-baba boşluğunu dolduramaz. Aile eğitiminin ana beşiğidir. Bunu hiçbir zaman hatırımızdan çıkarmayalım. Eğitim ‘Ekmekten sonra bir milletin en önemli ihtiyacıdır.’ Vatan müdafaasının en ucuz ve en emin yolu eğitimdir. İnsanların en hayırlıları öğrenen ve öğretenlerdir. Eğitim camiasını velilerimizi ve eğitimle ilgilenen herkesi en içten duygularımla selamlıyorum. Ayrıca geleceğimizin, milletimizin ve devletimizin ebediyeti kadar varlığının teminatı olan çocuklarımızı sevgi-saygı ve güvenle kucaklıyorum. Toplantımız başarılı ve hayırlı olsun.”

Okul Aile Birliği Yönetim Kuruluna Zeynep Bingöl, Nurcan Yıldırım, Emel Zümbül, Safiye Tekin, Gönül Ülker, Denetim Kuruluna Sema Gökçe oy birliği ile seçildi.