HABER MERKEZİ

Okul bahçesinde yapılan tören, saat 19.30’da başladı. Törene, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Uslu, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından okul 1.’si 12/B sınıfından Azra Aygın, okul 2.’si 12/B sınıfından Elif Pilgir ve okul 3.’sü 12/B sınıfından Selin Harmankaya’ya plaketleri verildi.

Okul Müdürü Murat Ilıman, yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder” sözünü hatırlatarak, “Biz öğretmenler, geleceğimizin teminatı gençlerimizi bu ülkü, bu söz doğrultusunda harekete geçirmeye çalışıyoruz. Orta Asya steplerinde hür, bağımsız, şanlı ve medeni bir ulus olarak var olmuş; Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan Anadolu’ya yerleşmiş; Evladı Fatihan topraklarına, Rumeli’ye, Avrupa’ya medeniyeti taşımış bir milletin torunları olmanın gururunu yaşıyoruz. Ancak bize tarihle yetinmek yakışmaz. Hedefimiz, uygarlığa günümüzde de yön vermek olmalıdır. Değerli öğretmen arkadaşlarım! İşte şaheserlerimiz burada. Aydınlık zihinlerle, cesaretle, bilimle, ahlakla yetiştirdiğimiz evlatlarımız yüksek adımlarla geleceğe doğru yol alıyor. Öğrencilerimize kattıklarınız için sizlere çok teşekkür ediyorum ve Bölgenin en iyi eğitim kadrosuyla çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Değerli veliler, amcalar, teyzeler, kardeşler, büyükanneler, büyükbabalar. Ne mutlu size bugün evlatlarınızın mutlu ve gururlu gününe tanıklık ediyorsunuz. Hep birlikte yetiştirdiğimiz çocuklar, ülkemiz Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık geleceği, gidecekleri her alanda Mustafa Kemal’in birer temsilcisi olacak! Onlarla gurur duyun! Hepsi büyüklerini sayan, küçüklerini seven, gözeten bireyler olarak yetiştiler. Onların yetiştireceği nesiller de aynı onlar gibi apaydınlık olacak” dedi.

Öğrencilere seslenen Murat Ilıman, “İşte geldik yolun sonuna. Gözlerimiz nemli, dudaklarımız titrek. Bakışlarımız ağlamaklı ama bir o kadar da gururlu. Biliyoruz ki eğitimde her son, yeni ve daha güzel bir başlangıç demek. Bizi hatırlayın güzel çocuklar! Üniversite sıralarına oturduğunuz ilk gün, kantinde çayınızı yudumlarken ve yaşadığınız şehrin kaldırımlarını adımlarken. Öğretmenlerinizin şefkatli bakışlarını hatırlayın, Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin geleneğini ve Mehmet Akif’in disiplinini. Kurucu Müdürümüz Osman Başak’ın rahle-i tedrisinden geçenlerin öğrencilerisiniz siz! Gelenekler, değer katanlar çok önemlidir, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi için. Vefalı olun sevgili çocuklar! Size değer katanları asla unutmayın! Ve gözü pek olun. Hakkınızı her yerde her alanda savunmaktan geri durmayın. Yolunuzu Atatürk’ün ışığı aydınlatsın, onun yolundan asla sapmayın. Muhtaç olduğunuz kudretin damarlarınızdaki asil kanda olduğunu unutmayın. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, mezuniyet törenimizin öğrencilerimize, ailelerimize ve tüm eğitim camiasına güzel bir hatıra olarak kalmasını diliyorum. Öğrencilerimizin, girecekleri Yükseköğretim Kurumları Sınavında üstün başarı elde edeceklerine inanıyorum. Ve Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, fikren ve bedenen kendini vatan, millet ve eğitim yolunda feda etmiş tüm şehit, gazi ve eğitimcilerimizi saygı ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Ilıman’ın ardından Okulun Kurucu Müdürü emekli öğretmen Osman Başak, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Ahmet Geçen, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek ve Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu birer konuşma yaptı.

Daha sonra okul birincisi konuşmasını yaparak, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Tören, öğrencilere diplomalarının verilmesi ve keplerin atılmasıyla son buldu.