Geçen yıla kadar Keşan Gazi Özel Uygulama Merkezi ve Eğitim İş Uygulama Merkezi olarak faaliyet gösteren okul, değişen statüsü ile birlikte bu eğitim-öğretim yılından itibaren Gazi Özel Uygulama Merkezi 1 ve 2. kademe ile Eğitim İş Uygulama Merkezi olarak faaliyet yürütecek. Yürütülen çalışmalar hakkında dün bir açıklama yapan Okul Müdürü Yusuf Meriç, özel eğitimde belli bir kayır dönemi olmadığını bir kez daha hatırlatarak, özellikle okulun 2. Kademesinden geçen yıl mezun olan öğrencilerini bu yıl açılan Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne kayıt yaptırmaya gelmelerini beklediklerini söyledi.

HENÜZ YENİ KAYIT YOK

Bu yıl için okula henüz kayıt yaptıran bir öğrenci bulunmadığını bildiren Meriç, halen aynı binada hizmet verdikleri Rehberlik Araştırma Merkezi’nin kendilerine Raşit Efendi İlkokulu’nda tahsisi edilen binaya geçmelerinin ardından boşalan bölümü yeni laboratuarlar yaparak öğrencileri için değerlendireceklerini belirtti. Okulun taşıma ihalesinin yapıldığını ve son derece kullanışlı 2 araç kiralandığını da kaydeden Meriç, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere öğle yemeği vermeye devam edileceğini bildirdi.

Okulun halen İş Uygulama Bölümü’nde 5, Uygulama Merkezi 1. ve 2. kademelerinde 36 öğrencisi bulunduğunu da kaydeden Meriç, tayin nedeniyle bir öğretmenlerinin ayrıldığını ve rehberlik dersi öğretmenine ihtiyaçları olduğunu ifade etti.  Meriç, açıklamasının sonunda özellikle 8. sınıftan mezun olduktan sonra eğitimini tamamlayamamış ancak gerekli şartları taşıyan öğrenci velilerinden bu uygulamaya duyarlılık göstermelerini beklediklerini de sözlerine ekledi.