GİZEM GÖRÜR

Keşan İlçe Halk Kütüphanesi, 53.Kütüphane Haftası Etkinlikleri Kapsamında dün “İnsan her yerde okur” isimli kitap okuma etkinliği düzenledi. Saat 12.30 ile 13.00 arasında, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Parkında gerçekleştirilen etkinliğe, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Arıtan, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Saz ve Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülent Dizdaroğlu ve öğrenciler katıldı

OKUMANIN YERİ VE ZAMANI YOKTUR

 Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Keşan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülent Dizdaroğlu, şunları söyledi: “53.Kütüphane Haftamızı, coşkulu bir biçimde ve etkinliklerle zenginleştirerek kutlamaya çalışıyoruz. Pazartesi günü Sayın Kaymakamımızın da teşrifleriyle haftamızı açtık. Bu yıl Kütüphane Hafta’mızın ana teması, ‘İnsan her yerde okur.’ Yani kitabın, okumanın yeri, zamanı ve koşulları diye bir şey yoktur. İnsan sürekli cebinde veya çantasında bir kitap bulundurarak gerekirse otobüste, oturduğu bir parkta, herhangi bir ortamda kitabını açıp okuyabilir. Erişmiş ülkelerdeki insanlar, her şartta yanında bir kitap taşır ve zamanını değerlendirmeye çalışır. Biz de tüm Keşanlıların her yerde kitap okuma alışkanlığını kazanmasını istiyoruz. Bu duygular ile etkinliğimize katılan Sayın Kaymakam’ımıza, Sayın Başsavcımıza, Sayın Milli Eğitim Müdürümüze ve siz değerli konuklarımıza çok teşekkür ediyoruz. 53.Kütüphane Hafta’mızın hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.”

Etkinlik, öğrenciler ve konukların, 30 dakika boyunca meydanda sağlanan sessizlik ile kitap okuması şeklinde devam etti.