Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feryaz Yüksel, “Eğitim Uzmanı” olarak Edirne merkeze atanması ve Yüksel’den boşalan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ise Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu Müdürü Ahmet Altın’ın vekaleten atanması üzerine, Milli Eğitim’de devir teslim töreni dün yapıldı.

ALTIN, MAKAMA OTURDU

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamında gerçekleştirilen ve saat 10.00 sıralarında başlayan devir-teslim töreninde, ilk olarak makam beratı ve mührü, Feryaz Yüksel tarafından Ahmet Altın’a takdim edildi. Ardından Yüksel, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’na ait müdürlüğünün çalışmalarını içeren dosyayı, ambar teslim tutanağını ve personel görev ve sorumluluklarından oluşan listeyi de Altın’a teslim etti.

Devir-teslim töreninde konuşan Altın, “Bu bir bayrak yarışıdır. Bugüne kadar yapmış olduğu güzel hizmetlerden dolayı Feryaz Yüksel müdürümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şahsım, milli eğitim camiası ve tüm Keşan halkı adına bu duygu ve dileklerimi sizlerle paylaşıyorum. Çünkü siz Keşan’da çok sevilen birisiniz. Biz Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü camiası olarak, 39 bin kişiye hitap eden bir aileyiz. Amacımız Keşan’daki eğitim-öğretimi daha ileri bir noktaya getirmek. Güzellikler için varız. Gelecek günlerde siz basın mensuplarıyla da çeşitli güzellikleri paylaşacağız. Şahsi emellerimiz için yokuz. Toplum menfaatleri için varız. Keşanımızı yarınlara hazırlamak amacıyla yola çıktık.”

Daha sonra söz alan Yüksel de Ahmet Altın’ın başarılı bir milli eğitim çalışanı olduğunu belirterek, yeni görevinde başarılar diledi. Konuşmaların ardından halef-selef müdürler biribirine çiçek takdim etti.   

Bilindiği gibi, 12 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile mevcut milli eğitim müdürlerinin görevlerine son verilerek “Eğitim Uzmanı” unvanı verilmişti. Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü görevi sona eren Feryaz Yüksel, aynı göreve vekaleten atanmıştı.