Üniversitelerin Makine Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Öğretmenliği ve Tesisat Öğretmenliği bölümlerinden birine yerleşmeyi isteyip de yerleşemeyen öğrencilere yönelik açıklama yapan Keşan Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Murat Gençer, “Herhangi bir sebeple üniversiteye yerleşemeyen öğrencilerin üzülmelerine gerek yok.” dedi.

Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu’nun önemli bölümlerinden biri olan “Gaz ve Tesisatı Teknolojisi”  bölümünü bitiren öğrencilerin, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile kolayca Makine Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Enerji Öğretmenliği, Tesisat Öğretmenliği bölümlerine geçiş yapabileceklerini belirten Gençer, şunları söyledi: “Meslek Liselerinin Sıhhi Tesisat, Soğutma ve İklimlendirme, Tesisat Teknolojisi (Isıtma Ve Doğalgaz, Isıtma Ve Sıhhi Tesisat, Isıtma Ve Tesisat) bölümlerinden mezun olan öğrenciler Gaz ve Tesisatı Teknolojisi ön lisans programına sınavsız olarak girebileceklerdir. Bu bölümler dışındaki meslek lisesi öğrencileri ve meslek liselerinin dışındaki diğer liselerden mezun olan öğrenciler Sayısal (SAY) puanlarıyla Gaz ve Tesisatı Teknolojisi bölümüne yerleşim hakkı kazanarak yüksekokulumuzda eğitim öğretime başlayabilirler.

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi mezunlarının iş bulma olanakları oldukça fazladır. Mezun olanlar bir şirkette çalışabilecekleri gibi kendi işyerlerini de açabilirler. Botaş gibi kamu kuruluşlarında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve çeşitli bakanlıklarda çalışabilirler. Mezunlarımız doğalgaz dağıtım şirketlerinde, ısıtma sektöründeki her türlü kuruluşta, gaz tesisatı yapan özel şirketlerde, doğalgaz taahhüt firmalarında kolayca iş bulabilmektedir.”

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi mezunlarının başlangıçta asgari ücretin 2-3 katı kadar ücret aldıklarına dikkat çeken Murat Gençer, “Kendi işyerini açacaklar için küçük sermayeler de bu meslek için yeterlidir. En önemli iş yapabilme kriteri mesleği bilme ve montaj yeteneğidir.

Doğalgaz ve merkezi ısıtma-soğutma sistemlerinin kullanımının arttığı günümüzde bu mesleğe duyulan gereksinim de hızla artmaktadır ve artmaya da devam edecektir.

Son fırsat için 18 – 25 EYLÜL 2014 tarihleri arasında internet üzerinden bireysel olarak ek kontenjan tercihlerinizi yapmayı unutmayın.” dedi.