BÜLENT SAYLAM

“ARTIK BİLGİ TELEFONUN TUŞUNDA”

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Bezbaş, öğretmenlik mesleğinde 24 yılı bitirdiğini hatırlatarak,  “Sizlerle dertleşmek istedim. Yeni dönem çocukları bize benzemiyor. Bilgiye çok çabuk ve rahat ulaşabilen bu kuşak ilgiden de çok çabuk sıkılıyor. Bizim bilinçli ana-babalarımız olamadı, kendimiz öğrendik hayatı da bilgiye ulaşmayı da. Gazete kuponlarından ansiklopedi alınırdı bizim zamanımızda bilgi kaynağı diye. Artık bilgi telefonun tuşunda” dedi.

“BU KUŞAK ÖZGÜRLÜĞÜNE ÇOK DÜŞKÜN”

Son dönemlerde artan genç yaştaki intihar olaylarına da vurgu yapan Bezbaş, şunları aktardı: “Hepimizin içini yakan gençlerin intiharları bizi korkutmalı. Bu kuşak ana-babayı beğenmiyor. Bu gençlerin rol model aldıkları insanlar biz değiliz. Özgürlüklerine çok düşkünler. Ana-babayı amaçları doğrultusunda çok güzel kullanıyorlar. Rahmetli Doğan Cüceloğlu hocam ömrünü ana-baba ve çocuk arasında yaşanan sorunlara adadı ve gençlerin iyi yönlerini görmemizi sağladı. Şimdi de Selçuk Şirin hocam bu doğrultuda çok güzel çalışmalar yapıyor. Köyde Cumhuriyet gazetesi okuyan bir abimiz vardı hep söylerim o her gün köye Cumhuriyet gazetesi getirmeseydi ben okumak istemezdim. O şartlarda kendimi yeterli bulur ve çaba harcamazdım. Üniversite okumak insana problem çözme yeteneği kazandırıyor daha analitik düşünmeyi öğreniyorsunuz. Ben de fırtınaları aldığım eğitim ve kendimi okuyarak geliştirmeye devam ettiğim için çabuk atlattım hep.”

“ÇOCUKLARINIZA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRIN”

Bezbaş, açıklamasının sonunda yeni kuşağın nasıl bir dünya inşa edeceğine değinerek, velilere de karne yüzünden çocuklarını üzmemeleri konusunda seslendi. Bezbaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi ne olacak bu çocuklar? İyi olacaklar, onlar bizden daha çevreci, onlar bizden daha çok hayvan sever. Onlar bizden daha barışçı. Bizim kadar çalışkan değiller; ama onların döneminde işleri robotlar yapacak, onlar robotların programlarını yazacaklar. Metaverse (sanal evren)’de gerçekleşecek her şey. Seyahatler, etkinlikler hep sanal olacak. Siz evinizde olacaksınız; ama çevreyi geziyor, yemeği yiyor olacaksınız. Metaverse’den gerçek hayata dönersek. Karne için üzmeyin çocukları. Takdirse övgüyü, zayıf çoksa yergiyi abartmayın. Onlar daha yaşanılır bir dünya oluşturacaklar. Vatandaşlık maaşı vb aç, açık insan kalmayacak. Bunu bilin ve elinizden geldiği kadar çocuklarınıza kitap okutmaya, yabancı dil öğretmeye, sanatsal zevkler ve yazılım aklı kazandırmaya çalışın. Çocuklarınızla ilgili sorumluluklarınızı da asla kimseye devretmeyin sonra çok üzülürsünüz. İyi tatiller sevgiyle kalın.”