Keşan Final Dergisi Dershanesi Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş, önceki gün açıklanan ÖSYM LYS 2014 Tercih - Yerleştirme Sonuçlarını Medya Keşan Gazetesi’ne değerlendirdi. Bezbaş, Final Dergisi Dershanesi’nin hem nitelik hem de nicelik olarak15 yılın en iyi listesini oluşturduğunu belirterek,  bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

CİDDİ ÇALIŞMALAR SONUCU GÜZEL BİR LİSTE ÇIKARDIK

Mustafa Bezbaş, ciddi çalışmalar sonucu güzel bir liste çıkardıklarını, Final Dergisi Dershanesi olarak 15 yıllık dershanecilik geçmişinde üniversite sınavlarında hem nitelik,  hem nicelik, hem de sayı ve kalite olarak çok önemli bir başarıya imza attıklarını belirtti. Bezbaş, ayrıca TEOG sınavı açıklandığında Keşan’da iyi sonuçlar alacaklarını söylerken, Keşan’daki bu kaliteli eğitime bir nebze de olsa katkıda bulundukları için çok mutlu olduklarını ve bütün okullardaki öğretmenleri, idarecileri, müdüründen hizmetlisine kadar tüm milli eğitim personelini başarılarından dolayı kutladığını vurguladı. Bezbaş şunları söyledi: “Keşan’ın üniversite sınavlarında başarılı olması, ciddi bir başarı yakalaması nedeniyle, emek veren başta öğretmenlerim olmak üzere arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Eğitim ciddi bir iştir.  İşini ciddiye alıp yapmak gerektiren bir iştir. Final’in başarısının altında yatan neden, öğretmen kadrosunu sabit tutmasıdır. Biz 10 yıldan beri öğretmen kadromuzu değiştirmedik. Öğretmen arkadaşlarımıza sahip çıkıyoruz. Kolay değil tabii insanların maaşları yükseliyor. Biz kazanalım, biz çok kazanalım ama öğretmenler kazanamasın diye düşünemedik. İnsanlarla gelirimizi paylaştık, bunun adı da başarı oldu. Başarı sadece Keşan Final Dergisi Dershanesi kurucusu olarak benim değil. Buranın hizmetlisinden tutun, memuruna kadar, rehberinden tutun servis şoförüne kadar herkesin başarısıdır.”

2 AYRI KURUMU, 2 AYRI BİNADA

SEKTÖRÜN LİDERİ OLARAK ELDE TUTMAK KOLAY DEĞİL

Mustafa Bezbaş, Keşan gibi bir şehirde iki şubeden de başarılı sonuçlar elde etmenin kolay olmadığını, TEOG’da da başarılı olacaklarını belirtti ve şunları ekledi: “Küçümsenecek bir başarı değil. 2 ayrı kurumu 2 ayrı binada sektörün lideri olarak elde tutmak kolay değil tabii. Bu başarıda en büyük pay da öğretmenlerimizin. Biz mesai uygulaması yapıyoruz. Öğretmenlerimiz sabah geliyorlar akşam 7’ye kadar dershanede duruyorlar, öğrencilerinin 25’er dakika tüm ihtiyaçlarını birebir özel ders mantığıyla karşılıyorlar. Zaten başarımızın altında RDS (Randevulu Ders Sistemi) yatıyor. RDS’yi de yapabilmemizin nedeni 2 binamızın olmasıdır. Ortaokul ve lise binamızda ayrı ayrı RDS yapıyoruz. Bu sistemde öğrenci rehberlikten randevu alıyor ve öğrencilerimiz günde 25’er dakika öğretmenleriyle birebir ders yapabiliyor. Bu sistemde hangi gün hangi öğretmenin hangi öğrenciyi çalıştıracağı bellidir. Bunun adına aslında, ‘bedava özel ders’ diyebiliriz.”

FİNAL LYS DERSHANESİDİR

Son olarak Bezbaş, Final Dergisi Dershanesi öğrencilerinin YGS ve LYS’ye hazırlık aşamaları hakkında bilgi verdi.  Bezbaş, YGS ve LYS için 18 Ağustos’ta  start verdiklerini, iki sınavın da eğitimlerini aynı anda verdiklerini ve YGS öncesi her pazartesi sınav yaptıklarını söyledi. Bezbaş, konu hakkında şu bilgileri verdi: “Biz YGS ve LYS’yi birlikte yürüttüğümüz için LYS’den yüksek puan alan öğrencimiz YGS’den düşük puan alabiliyor ve hayal kırıklığı yaşabiliyor ama biz onlara şu telkini yapıyoruz: Final LYS dershanesidir rahat olun, biz ikinci aşamaya hazırlıyoruz sizi, ilk aşamada puanınız düşük gelse bile ikinci aşamada mutlaka hedefinize varacaksanız diyoruz. Sonuç olarak da bunu başardığımız için çok mutluyuz. Final tüm Türkiye’de olduğu gibi LYS’ye hazırlar. YGS üzerine kendini kurgulamaz. Yalnızca YGS’ye hazırladığınız zaman aradaki 2 ayda LYS’ye öğrenciyi yetiştiremezsiniz. Önemli olan LYS’yi bitirmiş olmaktır. Her yıl konularımızı sınavlara kadar bitirdik. Final Dergisi’nin yayınları rehber öğretmenlerimiz tarafından kontrol edilir. Genel bir kanı Final Dergisi Dershanesinin kalabalık olduğu söylenir. Mezun sınıflarımız 10 kişiliktir. Final eskiden tek bina iken kalabalıktı ama şimdi iki bina olunca kalabalık değil. Hafta sonu sınıflarımız 20 kişilik, hafta içi sınıflarımız 10 kişiliktir. Ben bu güzel başarıyı Keşan’a kazandırdığımız için çok mutlu hissediyorum.”