AYGÜL KONAR

Bezbaş öğrencilere rahat olmaları gerektiğini söyleyerek, velilerin çocuklar üzerinde olağanüstü davranışlardan kaçınmaları gerektiği konusunda uyardı. 

“SİZDEN RİCAM, AİLEİNİZİ ‘BİZİ SINAVDA RAHAT ETTİRİN’ DİYE UYARIN”

Sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bezbaş, şunları söledi: “Sevgili öğrenciler, yarın hayatınızın en önemli basamaklarından birisine geçeceğiniz LGS (Liseye Geçiş Sınavı)’ye gireceksiniz. Bugün sizin için çok önemli. Bugünü iyi değerlendirirseniz sınava da dinlenmiş bir şekilde girersiniz. Sevgili çocuklar, sakın ola ‘şeker yiyeyim, çikolata yiyeyim, bana iyi gelir enerji verir, hafızamı güçlendirir’ diye düşünmeyin. Öyle bir şey yok. Sakın bunlara da inanmayın. Sizden ricamız, rutininizi bozmayın. Çünkü biz, 22 yıllık tecrübemizle öğrencileri sınavlar için hazırlıyoruz. Rutinini bozan öğrenci her zaman kaybeder. Dışarda yemek yemeğe gitmeyin, evinizde gününüzü nasıl geçiriyorsanız, gününüzü öyle geçirin. Çocuklar, yanınıza mutlaka şunu alın, bunu alın diye öneriler olacaktır ama akşam yatarken erken yatmaya gayret gösterin. Sabah kalktığınızda da kimliğinizi, sınav giriş belgenizi, son hazırlıklarınızı yapın, okula öyle gidin. Sizden ricam, aileinizi ‘bizi sınavda rahat ettirin’ diye uyarın.”

“SEVGİLİ VELİLER, LÜTFEN ÇOCUKLARINIZA OLAĞANÜSTÜ DAVRANIŞLARDAN KAÇININ”

Bu ülkenin her şeyden önce sağlıklı ve iyi düşünen, çalışkan mutlu bireylere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bezbaş, velilere de tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: “Tüm okullarda son yaşanan sıkıntılardan dolayı güvenlik önlemleri alındı. Milli eğitim yetkilileri okulları kontrole geliyor. Okulun sınavdaki düzeni, temizliği, dikkati, bulaşı mümkün olmaması için sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmesi için bunların hepsini uyguladık. Sizlerden ricam, artık bu sürecin yaklaştığı şu dakikalarda son tekrarlarınızı yapın. Artık rahatlayın. Sınavın konularının kapsamı dar olduğu için kolay bir sınav olacak. Bütün eğitimcilerin düşüncesi bu. Sakin olun. Bir soru hayatınızı değiştirir. Altı çizili ifadelere dikkat edin. Mutlaka bunlar olumsuz sorulardır. Tekrar okunması gereken, kodlanması gereken sorulara dikkat edin. Sınav gecesi uykunuzu güzelce alın. Sizler zaten bu pandemi ortamında elinizden geleni yaptınız. Ülkenize yararlı olmak için vereceğiniz mücadelenin ilk basamaklarını gerçekleştiriyorsunuz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizim size ihtiyacımız var. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Bu ülkenin her şeyden önce sağlıklı ve iyi düşünen, çalışkan mutlu bireylere ihtiyacı var. Bizlerde sizin sağlığınızı korumaya çalışacağız, ailenizde sizin sağlığınızı korumaya çalışacak. Sevgili veliler, çocuklarınızı lütfen endişelendirmeyin. Zaten yeteri kadar kaygı taşıyorlar. Kontrol edilebilecek kadar kaygı iyidir. Bu kaygı düzeyini aşırı dereceye götürecek açıklamalardan uzak durun. Çocuklarınıza ‘seni çok seviyorum, kazanacaksın, başaracaksın’ gibi davranmayın. Bu çocuklar kendi gelecekleri için sınava giren insanlardır. Gelecekleri için mücadele eden insanlardır. Bu sınav bilgiden çok, süreyi kullanmasını, iyi hazırlama sınavıdır. Sevgili veliler, lütfen çocuklarınıza olağanüstü davranışlardan kaçının. ‘Yemeğe götüreyim, gezmeye götüreyim’ gibi çocuğunuza bin kere ‘seni seviyorum’ diyerek onları kaygılandırmayın. Sınava dedelerini-nenelerini davet etmeyin. Bu çocuklar savaşa gitmiyor, sınava giriyorlar. Hepinize bu konuda duyarlı davranmasını rica ediyorum.” 

“LÜTFEN SİZLERDE ÇEKTİĞİNİZ SIKINTILARI BAŞKASINA YAŞATMAYIN”

Bezbaş, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Son sözüm de esnafa, etraftaki insanlara. Cumartesi günü çocuklarımız sınava girecek. Araba kullananlar kornaya basmasınlar. Okul etrafında gezen insanlar yüksek sesle konuşmasınlar. Bugün sizin çocuğunuz sınava girmeyebilir ama yarın sizin çocuğunuz da sınava girecektir. Ya da geçmişte girmiştir. Lütfen sizlerde çektiğiniz sıkıntıları başkasına yaşatmayın.”