Türkiye’de öğretmenevi uygulamasına geçilmesinden günümüze Keşan Öğretmenevi yetersizliği seslendirilir. Bu seslendirmeler bazen umut verir özellikte olurdu. Dile kolay kırk yıla yakın süredir akar gider bu konu. Öğretmenler günü kutlamalarında mikrofona çıkan yöneticiler konuyu açarlar. Umut saçarlar.

Mevcut öğretmenevinin yerinin değiştirilmesi için Eski Devlet Hastanesi’nin tarihi binasını önerdim. “Kent Müzesi” diye bir icat çıktı ortaya. Milletvekili, Belediye Başkanı zaman zaman tarihi bina önünde açıklamalar yaptılar. 

Daha önceleri tekel binasını önermiştim. CHP’li İl Genel üyesi bir beyefendi “Biz oradan ciddi kira alıyoruz” demişti.

Öneriyorum rahat edilecek bir ortam eğitim çalışanlarına. Keşan’da aileleri ile nüfusları 3 bini aşan bir kesim söz konusu. Oturma salonu, yemekhane, kütüphane, okuma salonu, erkek bayan kuaför salonları vb. gibi sosyal donatılar olsun. Otel bölümü olsun. Ne diyorlar?

“Biz Kent Müzesi yapacağız.

Biz oradan ciddi kira alıyoruz.”

Gençlik yıllarımızın bir reklamı vardır. Yok birbirimizden farkımız. Şu anda Tekel Meydanı’ndaki Tekel Binası boş. CHP’li il genel meclisi üyeleri kiraya verilecek açıklaması yapmışlar. 

Ben yine diyorum kişu öğretmenevini o binaya taşımak zor iş mi?

Bu konuda; Öğretmen olan Cumhur ortağı MHP’nin başkanı ne der?

Her fırsatta öğretmenlerden dem vuran CHP’nin ilçe yönetimi seçilmişleri ne der?

Eğitim belediyecisi Helvacıoğlu ne der?

Belediye başkanı ile sıkça görünen İlçe Milli Eğitim Müdürü ne der?

AKP’nin Keşan İlçe Başkanı ve İl Genel üyeleri ne der?

Keşan Kaymakamı böyle bir duruma ne tavır alacak acaba merak ediyorum doğrusu. 

Ve milletvekili Aksal, Keşan’daki eğitimciler için müreffeh bir öğretmenevi için hangi çalışmanın içine girecek bekleyip göreceğiz.