** Ödül alanlar içinde İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı Mehmet Öncel ve Kdm. Çvş. Yusuf Akgün ile daha önce Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Harun Çil de bulunuyor.

 

Dün Edirne Valiliği’nde saat 11.00’de düzenlenen toplantıda, 15-25 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılan 4 ayrı operasyonu başarı ile sonlandıran jandarma ve polis ödüllendirildi.

Törene; Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakkı Çetin, Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, jandarma ve emniyet birimlerinde görev yapan personel ile basın mensupları katıldı.

Keşan’dan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Merkez Karakol Komutanı Mehmet Öncel ve Kdm. Çvş. Yusuf Akgün ödüle layık görülürken, Edirne’de görevli ve daha önce Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Harun Çil de ödül alanlar arasındaydı.

Toplantıda konuşan Şahin, 15-25 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılan 4 ayrı operasyonda görev alan ekipleri, başarılarından dolayı tek tek kutlayarak, kendilerine yarım altın ve takdir belgesi hediye etti.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 4 ayrı operasyonda çok iyi neticeler alındığını belirterek, “4 ayrı operasyonda, gerek jandarma gerekse emniyet, zaman zaman birlikte zaman zaman münferiden yapmış oldukları operasyonlarda, çok iyi neticeler alınmıştır. 15 Temmuz’da yapılan operasyonlarda, 2 bin 320 adet uyuşturucu hap, 1,5 kg bonzai ele geçirildi ve 3 kişi tutuklandı. 19 Temmuz’da ise Kapıkule Sınır Kapısı’nda bulunan x-ray cihazı kontrollerinde, 62 kg 130 gr eroin ele geçirilmiş ve 2 kişi tutuklanmıştır. Bu operasyonlarda oradaki gümrük memurlarımızın da gayretleri yadsınamaz. Bu operasyonları gerçekleştiren başlarındaki komutanımı, müdürümü, amirlerimi ve memurlarımı kutluyorum. Kendilerinin bu operasyonlar ile güzel hizmetlere imza attıklarını söylüyorum. Çünkü bunlar nice kapıları nice insanları yok edecek, insanlıktan çıkaracakken, onları yakalayıp bu piyasada etkin bir rol oynamışlardır. Ben kendilerine son derece teşekkür ediyorum. Bizleri son derece memnun ettiler. İnanıyorum ki bundan sonraki çalışmalarında yine hızla olarak devam edecektir. Kimseye göz açtırılmayacaktır.” şeklinde konuştu.