2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kaldığını ve yaklaşık 1 yıl önce İl Genel Meclisi tarafından deprem riski olan okullarla ilgili açıklamayı hatırlatan öğrenci velileri, deprem riski taşıdığı ve yıkılıp yeniden yapılması gerektiği duyurulan Raşit Efendi İlkokulu başta olmak üzere, Anafartalar, İnönü ve Kurtuluş İlköğretim okullarının akıbetini sordu.

Konuyla ilgili İl Genel Meclisi’nin 12 Ekim 2013 tarihinde yaptığı açıklamaya dikkat çeken öğrenci velileri, “Yapılan açıklamada, Keşan’daki bu okulların depreme dayanıklı olmadığı ve yakılıp yenilerinin yapılması gerektiği belirtilmişti. Bundan sonra ne oldu? Çocuklarımıza değer veren büyüklerimiz, 1 yıl içerisinde süratle kontrolleri yaptırıp Raşit Efendi İlköğretim Okulu’nun yıkılmasına ve yenisi yapılana kadar da depreme dayanıklı Anafartalar İlköğretim okulunda sabahçı ve öğlenci şeklinde devam edilmesi kararı aldı! Ve acilen yıkılması gereken Raşit Efendi İlkokulu’nda, çocuklarımız 1 yıl boyunca öğrenime devam ettiler.” diyerek, yetkililere şu soruları sordu:

“1) Daha önceden deprem riski taşıdığı bilinen okulumuzda bir risk olsa idi bunun hesabını kim verecekti?

2) Deprem raporu ne zaman Milli Eğitim’e ulaştı? 1 yıl sürdü ise neden bu kadar hassas konuda geç kalındı? Yok daha önce ulaştı ise de okullar kapanana kadar sümenaltı mı edildi? Yetkililerden gelen raporu tarihi gözükecek şekilde göstermelerini istiyoruz.

3) 10 yıldır alınması planlanan sonunda kamulaştırılan yere yeni okul ne zaman yapılacak? Daha parası bile ödenmemiş deniyor neyse?”

Öğrenci velileri açıklamasının sonunda ise yetkililere şu soruyu sordu: “Söz konusu okul imam hatip okulu olsa idi, öğrenciler bu kadar riske edilir miydi? Çürük bina hemen yıkılıp yenisi yapılır mıydı? Kamulaştırma aynı bunun gibi 10 yılda mı yapılırdı?”