AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan TSO Konferans Salonu’nda bir toplantı düzenlenerek Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışma alanları, iş dünyası ve özellikle girişimcilik konuları öğrencilere anlatıldı.

SORU ÇÖZEN DEĞİL, SORUN ÇÖZEN BİR GENÇLİK BİZİ BEKLİYOR’

İlk olarak konuşan Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Uğur Lisesi’nin üniversiteye girecek olan öğrencilerinin hem gelecekteki iş hayatlarıyla ilgili yol haritalarını belirliyoruz hem Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nı araç edindiriyoruz. Hem de  ‘Öğrencilerimizi önümüzdeki dönemde Türkiye’nin ve dünyanın geleceği konusunda hangi mesleklerle buluşturalım’ adı altında bir söyleşi yapıyoruz. Bir başka nasihatimiz ya da tavsiyemiz yenidünya ekonomisinde onları neler beklediğini anlatıyoruz. Girişimciliğin çok önem kazandığını ifade etmek istiyoruz. Dünyada artık ‘Girişimcilik olmazsa ekonomi olmayacak’ kadar kesin olarak altını çizerek girişimciliğin önem kazandığını ifade ediyoruz. Keşan TSO ne yapar, kimdir, nasıl işler, kimler üye olur, nasıl üye olunur, Keşan ekonomisine nasıl bir fayda sağlar ve girişimcilik adına da asli görevimiz olan yeni nesli yetiştirmek, yeni nesle örnek olmak adına, girişimcilik başta olmak üzere tüm meslek sektörlerinin tanınması ve gelecek konusunda ekonomiye yön veren dönemi anlatmak için bir aradayız. Kısacası artık alın teri değil, akıl teri dönemine girdiğimizi, çocuklarımızın da bu yönde kendilerine bir yol çizmeleri gerektiği ifadesinde bulunuyoruz. Ve onlara az önce söylediğim sözü tekrarlamak istiyorum. Lütfen ‘soru çözen değil, sorun çözen bir gençlik bizi bekliyor’ diye ifade ettik. Bu anlamda da ben hepsine, başta Sevtap hanım olmak üzere Keşan Uğur Lisesi’ne bugün bizi ziyaret ettikleri için kamuoyu önünde ve odam adına, şahsım adına teşekkür etmek istiyorum.”

GENÇLERLE BİRLİKTE VAKİT GEÇİRDİĞİMDE MUHTEŞEM FİKİRLERİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUM

Helvacıoğlu’ndan sonra Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Trakya Bölge Koordinatörü Sevtap Engin söz aldı. Engin, “Ben aslında ailemin üyelerini tanıştırmak için buradayım. Hem içinde bulunduğum Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın hem de Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın hayata pırıl pırıl bakan gençlerini şehirleriyle ve şehirdeki STK’larla başta Keşan TSO olmak üzere tanıştırmak, bundan sonra da yol haritamızı birlikte Keşan TSO’daki üye arkadaşlarımızın mentörlüğünde, belki bazen gençlerin ters mentörlüğünde yine onların iş yerlerine de çok güzel hayalleriyle inovasyonlar katacakları kanaatindeyim. Gençlerle birlikte vakit geçirdiğimde muhteşem fikirleri olduğunu görüyorum. Aralarında şirket kurma eğilimi olan, şirket kuran, Keşan’ı hem ülke çapında hem de dünya standartlarında zaman zaman temsil ediyorlar. Buradan da Keşan’ımıza her biri ayrı ayrı emek veren, bundan sonra verecek olan tüm gençlerimize bu güzel temsillerinden dolayı teşekkürlerimi bir borç biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Tanıtım toplantısı ve fikir alışverişi sonrası öğrenci ve öğretmenleri Keşan TSO binasını gezdi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ