AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan’da, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 12 bin 954 öğrenci için yaz tatili dün başladı.

Karne töreni saat 10.30’da Atatürk Ortaokulu’nda başladı.

Karne törenine; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Saz katıldı. Öğrenciler, karnelerini protokol üyelerinin elinden aldı.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Özder, eğitim öğretim yılını sorunsuz bir şekilde geride kaldığını belirterek, “Önümüzdeki yıl eksikliklerimizi tamamlayarak, daha iyi bir eğitim dönemine başlayacağız. Bu yıl çok büyük bir sorun ile karşılaşmadık.” dedi.

İlhan Saz ise 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nın tamamlanmasıyla, öğrencilerin karne heyecanını; öğretmenler ve veliler ile paylaşmaktan onur ve mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Yüreklerimizi ısıtan umutlarla hepimiz, coşkulu ve heyecanlıyız. Değerli meslektaşlarım, geleceğimiz olan çocukları sadece akademik başarı doğrultusunda değil iyiyi, doğruyu, güzeli öğreterek geleceğin Türkiye’sini inşa edecek bireyler olmaları yolunda en önemli görev sizlerindir. Birçoğunuzun yaşadığınız zorluklara rağmen ulvi görevinizi ifa ederken önemli başarılara imza attığınızı biliyor ve bu çalışmalarınız için okul yöneticilerine,  öğretmenlere ve tüm personele şükranlarımı sunuyorum. Sizler geleceğin gönüllü mimarları, toplumumuzun öncüsüsünüz. Bu kutsal mesleği sabırla ve büyük bir özveri ile yerine getirdiğiniz ve emekleriniz için de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İlhan Saz, sözlerini şöyle tamamladı: “Saygıdeğer veliler; En değerli varlığımız çocuklarımızın yetişmesinde öğretmenlerimizin olduğu kadar sizlerin de önemli bir rolü vardır. Bir aile değerlerine ne kadar sahip çıkarsa, toplum da o kadar sağlam olur. Bundan dolayı iyi bir toplumun temeli ailede atılır. Eğitim ve öğretimin üçayağından birini sizlerin oluşturduğunu unutmayınız. Çocuklarımızı sadece maddi yönden değil, manevi yönden de destekleyerek her zaman onların yanında olduğunuzu hissettirmelisiniz. Eğitimde, okul ile aile iç içe olmalı ki birlikte daha iyi neticeler alınabilsin. Yanımızda olduğunuz ve yükümüzü paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler; Yıl içerisinde yaptığınız çalışmalarla hepiniz tatili hak ettiniz. Bu tatil döneminde sizden beklentimiz, sizden beklentimiz; Vatanını milletini seven; yerli, milli ve manevi değerlerine bağlı; ailesine, ülkesine ve milletine faydalı bireyler olarak, yine ülkesi ve milleti için tüm dünya ile yarışabilecek donanıma sahip olmanızdır. Hedeflerinizi çok büyük tutmalısınız. Tatili kendinizi geliştirme fırsatı olarak değerlendirmeniz ve gelecek yıla enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızdır. Sizlere başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık, yarınlarınız aydınlık olsun.”