2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güvenli Okul Güvenli Gelecek Okul Güvenliği Toplantısı, önceki gün gerçekleştirildi.

Saat 16.00’da, Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu’nda başlayan toplantıya, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu ile okul müdürleri, rehber öğretmenler, okul aile birliği başkanları ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu, okulların güvenliğini sağlamaya yönelik işbirliğine her zaman açık olduklarını belirterek, okul güvenliğini sağlamaya yönelik yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. 6 Ekim 2015 tarihinde Keşan Kaymakamlığı’nda yapılan toplantıda alınan kararlar doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Kantoğlu, “Okul yöneticilerine her zaman kapımız açık. Çocuklarımız, geleceğimizdir. Güzel bir gelecek için sizlerin ve öğrencilerimizin yanında olmaktan ve sosyal sorumluluk çalışmalarıyla sürece katkı sağlamaktan mutluluk duyacağız.”  dedi.

ERARSLAN: ÇOCUKLARIMIZ, ŞİDDET VE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURMALI

Daha sonra söz alan İlker Erarslan ise güvenli okulla ilgili şunları söyledi: “Geleceğimizin güvencesi ve teminatı olan sevgili çocuklarımızın, eğitim sistemimizin amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda her türlü şiddetten ve kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı güvenli ve çağın gereklerine uygun bir eğitim alarak, kendilerine ailelerine, topluma ve tüm insanlığı yararlı bireyler olarak yetişmeleri en büyük amacımızdır. Güvenli okul kavramını açmak gerekirse öğrencilerimizin zararlı madde kullanımı gibi konularda bilinçlenmesinden her türlü şiddetten korunmasına, kantinlerin iş ve işleyişinin denetiminden servis şoförleri eğitimine, okullarımızda sivil savunma tedbirlerinin alınmasından iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine ve rehberlik hizmetlerinin sağlıklı ve amaca uygun yürütülmesine kadar birçok hususu içermektedir.”

TÜM PAYDAŞLARLA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

“Güvenli Okul, güvenli gelecek” misyonunun ancak eğitimin tüm paydaşlarının işbirliği içinde ilgili tüm kişi ve kurumların ortak çalışmasıyla sağlanabileceğini dile getiren Erarslan, “Bu düşünceden hareketle ilk toplantımızı Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile Keşan İlçe Jandarma Komutanlığımız işbirliğinde siz değerli meslektaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirmek istedik. Burada belirlenecek yol haritamız ve eylem planımız inanıyorum ki ilgili tüm kişi kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapılarak bizlerinde takibi ve koordinesinde yürütülecek ve toplantının olumlu sonuçlarını ilçemiz okullarında, öğrenci ve velilerimiz tarafından memnuniyet oluşturacak şekilde almaya başlayacağız.” diye konuştu.

REHBERLİK HİZMETLERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

İlker Erarslan, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özellikle rehberlik hizmetlerini çok önemsediklerini belirterek, şunları kayıt düştü:“Sorunlara erken müdahale ve özellikle problemin oluşmadan önlenmesine yönelik gelişimsel- önleyici yaklaşımın gerekliliğe inanarak geçtiğimiz yıl rehber öğretmenlerimiz ile psikososyal müdahale ekipleri oluşturduk. Rehberlik Araştırma Merkezi müdürlüğümüz başta olmak üzere çalışma ekipleri psikososyal koruma, önleme ve müdahale programları hazırlayarak be eğitim- öğretim yılında da çalışmalarını sürdürecekler. Okul, kurum müdürlüklerimiz okul aile birlikleri ve muhtarlarımız ile işbirliği çerçevesinde öğrenci ve veli eğitimleri ile çalışmalarını sürdürmelerini bekliyoruz.”

TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

6 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilen Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı’nda alınan kararları da sıralayan Erarslan, “Alınan kararlar gereği müdürlüğümüzce kamera sistemi olmayan okullarımızın tespiti yapıldı. Emniyet, jandarma ile Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’yla komisyon oluşturulup okul aile birliği ve kaymakamlığımız tarafından kamera sistemi olmayan okulumuz kalmayacaktır. Okul bahçelerimizin aydınlatılması okul idarelerimizce güçlendirilmesi, yetersiz olan yerlerin ise ilgili kurum ve kuruluşlar ile iletişime geçilerek giderilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir. Okul polisliği uygulamasında okul idaresi ile ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik etkinlikler planlanmaktadır. Madde bağımlığına dikkat çekici veli- öğrencilerin bilinçlenmelerine yönelik seminer ve benzeri çalışmalar devam edecektir. Metruk yapıların tespit edilmesi ve metruk yapıların yıkılması veya güvenli hale getirilmesi çalışmalarına devam edilecektir. Geçen sene yapıldığı gibi Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası, emniyet müdürlüğümüz işbirliğinde servis şoförlerimizin eğitimine devam edilecektir. Okul idaremizce kantin denetim ve rehberlikleri olacaktır.” dedi.

Toplantı, slayt sunumu eşliğinde katılımcılara okul güvenliğine ilişkin hususlar aktarılarak, görüş alışverişinde bulunulmasıyla sürdü.

OKUL ÖNLERİNDE POLİSİN UYGULAMASI SÜRÜYOR

Öte yandan Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, şehir genelinde oluşturulan 4 ayrı noktada, okullarda öğrenci giriş çıkışlarının takibe alınarak, okulla ilgisi olmayan şüpheli şahıslar üzerinde uygulamanın sürdüğü kaydedildi.