25 Temmuz 2013 Tarih ve 28718 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”le yapılan değişiklik üzerine, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda okullarda serbest kıyafet uygulaması kararının okul aile birliklerine bırakılması, okul kıyafeti satan esnafın da harekete geçmesine neden oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, “Öğrenciler tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz. Ancak bir sınıfta %51’den fazla öğrencinin isteği üzerine okul forması giyilebilir.”  şeklindeki genelgesi üzerine bir açıklama yapan, Keşan’da okul kıyafetleri satan işyerlerinden Yavuz Bebe Sahibi Emine Günaydın ile Nazmi Başar Konfeksiyon Sahibi Hidayet Başar, söz konusu genelgenin uygulanış biçimiyle ilgili kaygılarını bir kez daha dile getirdiler.

Günaydın ve Başar, Keşan’da öğrenci velilerinin çoğunluğunun tek tip kıyafetten yana olduğunu, ancak söz konusu genelgenin okul müdürlüklerine gönderilmediğini ve net bir açıklama yapılmadığını belirterek, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuya açıklık getirmesini istediler.

Okul kıyafetleri konusundaki belirsizliğin kendilerini olumsuz etkilediğini belirten işyeri sahipleri; “Okul müdürlüklerine yaptığımız ziyaretlerde, sanki bu genelgenin kendilerine ulaşmadığı gibi bir izlenim edindik. Yetkililer, velileri ve öğrencileri aydınlatıcı bir açıklama yaparsa çok seviniriz.” dediler.