Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin sergi açılışı ve pilav günü etkinliği yapıldıKeşan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin eğitim-öğretim yılı içinde ürettiği işlerin yer aldığı serginin açılışı ve Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan pilav günü etkinliği, dün saat 12.30’da okul bahçesinde yapıldı.

Programa Keşan Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Milli Eğitim Şube müdürleri, bazı siyasi parti temsilcileri, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayşe Girgin’in yaptığı etkinliğin açış konuşmasını Okul Müdürü Naim Norcu yaptı.  Keşan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi‘nin 3 okul, 5 farklı alan ve 11 dalda faaliyet yürüttüğünü ve 500 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü belirten Norcu,  ayrıca 304 kapasiteli kız ve erkek öğrenci ortaöğretim pansiyonlarının bulunduğunu söyledi. Meslek liselerinin pahalı bir eğitim-öğretim olduğunun altını da çizdi. Norcu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bunun bilinci içerisinde, Başöğretmen Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği gençlerimize Altın Bilezik hediye etmekteyiz. Ülkelerin en değerli kaynaklarının insan gücü olduğu ve insan gücünü en üst düzeyde eğitebilen ve eğittiği amaçlarda kullanabilen toplumların en başarılı olduğu bilinmektedir. Bizler eğitim kadromuz ile bu mücadeleyi vermekteyiz. Bu konuda meslek liselerinin önemini herkesin bilmesi ve unutmaması gerekir. 15-16 Haziran’da yapılacak ÖSS sınavında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel de konuşmasında meslek liselerinin önemine değindi ve ÖSS sınavında tüm öğrencilere başarılar dilediğini ifade etti. Yüksel, okulun önümüzdeki süreçte yenileneceğini de bildirdi.

Konuşmaların ardından pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu. Bu arada Keşan Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterisini sundu.

Daha sonra okul bahçesinde hazırlanan sergi alanı gezildi. Öğrencilerin eğitim-öğretim yılı içinde yaptığı çalışmaların sergilendiği stantlar ilgi ve beğeniyle gezildi.