Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliğinde okul öncesi eğitime dikkat çekmek ve erken yaşta öğrencilere kitap okuma bilinci ve alışkanlığı kazandırmak amacıyla başlatılan “Okul Öncesi Kütüphanelerde Buluşuyor” projesinin, 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı 2’nci dönem açılış programı, dün gerçekleştirildi.

Saat 10.00’da, Keşan İlçe Halk Kütüphanesi’nde başlayan etkinliğe, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülend Dizdaroğlu, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Bülend Dizdaroğlu, etkinliğin amacının çocukları okul öncesi çağdan itibaren kütüphanelerle tanıştırmak olduğunu ifade ederek, “Çocukların alışkanlık kazanacağı bu yaş grubunda okuma alışkanlığını geliştirmek istiyoruz. Bu itibarla geçen yıl başlatılan bu etkinliklerde son derece yararlı sonuçlar elde ettik. Hemen hemen ilçemizdeki bütün okulların öğrencileri, çocukları kütüphanemize gelerek, faydalandı. Bize bu fırsatı sunan kaymakamımız, ilçe milli eğitim müdürümüz, öğretmenlerimiz ve velilerimize teşekkür ediyorum. Anne ve babalara tavsiyemiz, çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın en iyi yolu kendinizin kitap okuyarak, örnek ve rol model olmanızdır. Bu itibarla sizlerin de kütüphanemize üye olmanızı ve evde mutlaka belirli saatlerde kitap okumanızı temenni ediyorum.” dedi.

ERARSLAN: OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMA ORANI %95.23 YÜKSELDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan ise okul öncesi dönemi çocukların en yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir. Bunun doğru iliklenmesi gerekir. Bu kadar önemli bir eğitim dönemi için Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İlçe Halk Kütüphanemiz ile işbirliğine girerek geçtiğimiz eğitim öğretim yılında okul öncesi okullaşma oranımızı %92 den, %95.23’e çıkarmanın mutluluğu içindeyiz. Geçtiğimiz yıl kurumlarımızdan 997 öğrencimizi kütüphane ile buluşturarak aileleri ile birlikte kütüphaneye üye olmaları ve projeden yararlanmaları sağlanmıştır. Bu yolla çocuklarımıza okuma çevresi oluşturma ve çocuklarımızın okumaya hazır bulunurluklarının sağlanmasından dolayı mutluyuz. Projenin hayata geçmesinden dolayı memnuniyetini paylaşan ve bizler ile programlarda birlikte olan velilerimize, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğümüze ve kıymetli çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyor tüm çalışmalarımızda yanımızda olup çalışmalarımızı destekleyen sayın kaymakamımıza da saygılarımı arz ediyorum.”

Konuşmaların ardından Keşan Kaymakamı Nuri Özder, etkinliğe katılan çocuklara hikaye kitabı dağıttı. Etkinlik, öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile sürdü.