Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nca ortaklaşa hazırlanan “Okul Sütü Programı”nın 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönemi’nden itibaren başlatılacağı hatırlatılarak, süt dağıtımının bugün Edirne İnönü İlkokulu’nda yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, bağımsız anaokulu haricindeki anasınıfı ve ilkokul 1.,2.,3., ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak dağıtımın, her haftanın pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde, ülkemizde üretilen 200 ml’lik ambalajlı, yağlı, sade (UHT) içme sütü kutularında 151 okulumuzda 22.146 öğrenciye yapılacağı ifade edildi.

FERYAZ YÜKSEL: OKULLARA15 GÜN YETECEK SÜT DAĞITILDI

Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Medya Keşan’a yaptığı açıklamada, Keşan’da da süt dağıtımının bugün başlayacağını belirterek, belirlenen okullara ilk aşamada 15 gün yetecek miktarda süt dağıtıldığını söyledi. Yüksel, sütlerin 18 ilkokul ile bunların ana sınıflarına dağıtıldığını ifade ederek, Keşan’da 4 bin 58 öğrencinin okul sütü içmek için başvurduğu, 802 öğrencinin okul sütü istemediği, 64 öğrencinin ise süte alerjisi olduğu bilgisini tekrarladı.