HABER MERKEZİ

Edirne Lalezar Restaurant'ta yapılan programa Edirne Valisi Günay Özdemir, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Havsa Kaymakamı Yunus Ataman, Lalapaşa Kaymakamı ve Süloğlu Kaymakam Vekili Şenol Öztürk, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, ilçe milli eğitim müdürleri, hayırseverler ve hayırseverlerin yakınları katıldı. Programda çoğunluğu Keşanlı okul yaptıran 34 hayırsevere plaket verildi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, yaptığı konuşmada hayırseverlerin okul yaptırarak Edirne'nin ve insanlığın geleceğine yatırım yaptığını belirterek, "Eğitim alanında yapılan bütün yatırımlar aslında insanlığın geleceğine yapılan yatırımlar ve en önemli yatırımlardır. Devlet olarak biz kamu anlamında yatırımlar yapıyoruz ama asıl önemli olan, değerli olan sizlerin sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde bu yardımları, bu yatırımları hayata geçirmeniz." dedi.

Edirne'nin Osmanlı medeniyetinin kurulduğu şehir olduğunu ifade eden Özdemir, şunları söyledi: "Gördüğünüz gibi Edirne'de medreselere baktığınızda, camilere baktığınızda, eğitim yuvalarına, eğitim alanlarına baktığınızda hepsi bir hayırseverin ismi ile anılır. Bu geleneği de sizler devam ettiriyorsunuz. Edirne'nin tarihten gelen bu medeniyetini tekrar Türkiye'ye, dünyaya örnek olabilecek bu medeniyetin Edirne'den canlanması tekrar Edirne'den doğması anlamında da çok önemli bir faaliyet."

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da İsmi ile Müsemma Okullar Projesi ile öğrencilerin okullarına isimlerini veren hayırseverlere teşekkür etti. Program, hayırseverlere plaketlerinin takdim edilmesi ile son buldu.  

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ