HABER MERKEZİ

Keşan'daki karne törenleri ise saat 10.00'da Yekta Baydar Ortaokulu'nda, 10.30'da ise Kurtuluş İlkokulu'nda gerçekleştirilecek. 

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönemi'nin Keşan'da 55 resmi, 38 özel olmak üzere 93 eğitim kurumunda bin 24 eğitim çalışanı ve 13 bin 226 öğrenciyle bugün tamamlanacağını belirterek, "Yoğun bir okul dönemi sonunda tatile girecek öğrencilerimizin dinlenmeleri oyun oynamaları daha fazla kitap okumaları ve sevdikleriyle birlikte zaman geçirmeleri için bir fırsat olacaktır. Her yıl olduğu gibi bu öğretim yılında da ilçemizdeki okullarımızda akademik başarılarımızın yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki faaliyetlerimize büyük önem verilmiştir. Genel manada her yönden başarılı ve huzurlu bir eğitim yılı geçirerek. tüm eğitim paydaşlarımızla beraber her yıl olduğu gibi bu yılda daha ileri seviyelere yükseltmeyi başardık." dedi. 

 Konuşmasında öğrencilere seslenen Saz, şunları söyledi: "Bir anneyi ve babayı en mutlu edecek nedenlerin başında çocuklarının başarısı gelmektedir. Sizler de bunu sağlamak için sorumluluklarımızın farkında olmalı ve bu sorumlulukları yerine getirmek için elinizden gelen çabayı sarf etmelisiniz. Çok çalıştınız, yoruldunuz ve hak ettiniz. Sevgili öğrenciler. Tatilinizi en güzel şekilde değerlendirirken en çok yapmamız gereken kitap okumak ve okuma alışkanlığı edinmek olmalıdır. Bir yıl boyunca çalışmalarınız sonucunda elde ettiğiniz bilgilerin göstergesi olan kamelerinizi aldınız. Yaptığınız çalışmalarınızdan gösterdiğiniz gayretlerinizden dolayı hepinizi kutluyorum." 

İlhan Saz, velilere seslenerek, "Her anne ve baba çocuğuyla gurur duymak ister. Ancak çocuğumuzla gurur duymak için lütfen her öğrenciden önümüze iyi bir karne koymasını bekleme. Çünkü bütün eğitim uzmanlarının kabul ettiği bir gerçek var, sevginin hiçbir şartı olmaz. Bu nedenle önümüze nasıl bir karne koyarsa koysun, çocuğumuzu her koşuldu sevmeliyiz. Çünkü çocuklarımız bizim en değerli varlılarımızdır. Karne notları çocuğunuzun bir değerlendirmesi değil. Eğitim öğretim dönemi boyunca gösterdiği performansın bir değerlendirmesi olduğunu unutmamalıyız. Çocuğunuz eğer iyi bir kameye sahip değilse bu durumu başarıya giden bir basmak olarak görmeli ye kesinlikle akranlarıyla kıyaslamamalısınız." diye konuştu. 

Son olarak öğretmenlere hitap eden Saz, "2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nı siz değerli öğretmen arkadaşlarımın gayretli çalışmaları ile başarılı bir biçimde bitirdik. Kültürel, akademik, sosyal faaliyetlerde Keşan'da çok güzel örnek çalışmalar ortaya koyduk. Siz meslektaşlarımı gösterdikleri gayret ve başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Annelik ve babalık görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığı için bütün anne ve babalara, eğitim-öğretim yılı boyunca başarılı olmak için çaba gösteren sevgili öğrencilerimize, öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmek için çalışan değerli idareci ve öğretmen arkadaşlarıma da bir kez daha teşekkür ediyorum. Herkese iyi tatiller diler, saygılar sunarım." dedi.