SONGÜL KONAR

Okullarda, yüz yüze eğitimin başlayacağı 21 Eylül 2020 Pazartesi günü için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. İlkokul 1. sınıfların ders başı yapmasıyla başlayacak olan uyum programı sonrasında, 3 haftalık sürecin ardından diğer kademelerde yüz yüze eğitimin olup olmayacağına karar verilecek. Sonraki haftalarda ilk etapta üniversiteye hazırlanan 8 ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitim planlanıyor.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARTILIYOR 

Kademeli olarak açılma sürecinin başlayacağı 21 Eylül'e hazırlıkların yapıldığı okullarda, koronavirüs tedbirleri üst seviyeye çıkartılıyor. Bu kapsamda okula adım atan öğrencileri ilk karşılayan, dezenfektan üniteleri oluyor. Okul, tuvalet, sınıf giriş çıkışları ve koridorlara monte edilen dezenfektanların yanı sıra, sınıflar da 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralına uygun olarak hazırlandı. 

HER BİR SINIF 2'YE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA 

Şu anda ortaokullarda devam eden Destekleme Yetiştirme Kursları'na giden 8. sınıf öğrencileri, mesafe kuralı kapsamında her bir sınıf 2'ye bölünmüş durumda. Kurslar, bazı okullarda yaklaşık 12'şerli gruplar halinde, Pazartesi, Çarşamba  ve Perşembe günleri gerçekleştiriliyor. Öte yandan, evlerinde internet bulunmayan öğrenciler de unutulmadı. Bu kapsamda, okullardaki bazı sınıflarda bulunan akıllı tahtalar, EBA'ya uyumlu hale getiriliyor. Böylece, evlerinde interneti olmayan öğrenciler, bu sınıflarda, gereken koronavirüs tedbirleri alınarak eğitimlerine devam edebilecek.