HABER MERKEZİ

Saat 11.00 sıralarında Keşan Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda başlayan toplantıya; İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Şube Müdürü Yavuz Kılıçaslan, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turgut Yıdız, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespit edilmesinde izlenecek yol ve yapılacak çalışmalarla ilgili konular görüşüldü.

Nuri Özder’in konuşmasının ardından Saz, ilçede okuma yazma bilmeyenlere yönelik tarama yapılacağını, daha sonra ilgili vatandaşları en yakın kuruma başvuru yapmalarının yeterli olacağını belirtti. 

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Okuma Yazma Seferberliği kapsamında Keşanda’da yapılan çalışmalara değinen İlhan Saz, afişlerin hazırlandığını, kamu spotu için yerel radyoda sunumlar yapıldığını, belediyenin anonslarla halkın bilgilendirdiğini söyledi.

Okuma yazma çalışmalarının 5 Mart 2018 tarihinde başlayacağını dile getiren Saz, 15 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edeceğini, belgesi olmayan okuma yazma bilmeyenler ve belgesi olan okumaz yazmaz durumunda olabilecek vatandaşlar da olabileceğinin düşünülerek onlara da bilgilendirme yapılabileceği söyledi. 

Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde şu an devam eden okuma yazma kurslarının olduğunu ifade eden İlhan Saz, 15 kişilik gurubun sabah gurubu,15 kişilik gurubun akşam gurubu olarak devam ettiğini, diğer okullarda da kayıtların başladığını, çalışmalara hız verildiğini söyledi.

Toplantıya katılan muhtarlarda, söz konusu çalışmayla ilgili görüşlerini dile getirdi. 

Daha sonra konuşan Nuri Özder,  toplantıda okuma yazma seferberliği kapsamında ilçemiz genelinde okuma yazma kurslarının sayısının artırılması ve okuma yazma bilmeyenlerin tespit çalışmalarına hız kazandırılmasını, yapılan çalışmaların kurumlarca eşgüdümlü değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.