HABER MERKEZİ

Pandemi sürecinin etkin ve faydalı kullanılması amacıyla Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (TUSEM) işbirliğinde online eğitimler düzenlendi. Zoom/Webinar ve Facebook üzerinden canlı olarak gerçekleştirilen eğitimler büyük ilgi gördü.

Pandemi süreci kapsamında Trakya Bölgesi’nde ilk olarak düzenlenen online eğitimlerin birincisi 26 Aralık Cumartesi günü saat 14.30’da Zoom/Webinar ve Facebook üzerinden gerçekleşti. Finanstan muhasebeye, dış ticaretten pazarlamaya toplam 8 ayrı konuda eğitim verildi. 

Sokağa çıkma kısıtlama saatlerinin de dikkate alınarak planlandığı eğitimlerin konuları şunlar oldu: 

“Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu/2021 Yılında Dünya ve Türkiye Ekonomisi – Beklentiler

Prof. Dr. Burak Arzova /Finansal Okur-Yazarlık ve Mali Tablo Analiz Eğitimi

Zeynep Koçyiğit /Sosyal Medya ve Online Reklam-Pazarlama Eğitimi

Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir/ Temel Muhasebe Eğitimi

Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir–Nil Sirel Öztürk/Dış Ticaret ve E ihracat Eğitimi

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Baynazoğlu/Kurumsal İletişim ve Hitabet Eğitimi

Öğr. Gör. Burcu Özen/Proje Hazırlama ve Yönetimi Eğitimi

Dr. Öğr. Üyesi Selin Küçükkancabaş/Pazarlama–Satış ve Müşteri İlişkileri Yönetimi Eğitimi”

“TİCARET, ÜRETİM VE EĞİTİM İÇİN 7 GÜN 24 SAAT HİZMETE HAZIRIZ”

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Mutaf ve Yönetim Kurulu Üyesi Sevtap Engin, online eğitim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mutaf, “Eğitim programımızın lansmanını daha önce yapmıştık. Pandeminin kötü etkileri dünyada ve ülkemizde devam ediyor. Üyelerimizin de bu dönemde sıkıntılarını, taleplerini ilgili kurumlara ilettik. Üyelerimizin eğitim beklentilerine en iyi şekilde cevap verdik. Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’yle bir çalışma yürüttük ve online eğitim programlarını üyelerimiz ile buluşturduk. Böyle bir organizasyonu odamız ve Trakya Üniversitesi ile birlikte yaptığımız için kıvanç ve mutlulukduyuyoruz. Üyelerimiz ve vatandaşlarımız eğitim süreçlerine katılım gösterdi. Emeği geçen oda personelimize ve üniversite hocalarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“EĞİTİMLERDEN 40 BİN KİŞİ FAYDALANDI”

Keşan TSO Yönetim Kurulu üyelerinin de takibinde gerçekleştirilen eğitimlerle ilgili değerlendirmede bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Sevtap Engin ise dünya olarak zor günlerden geçildiğini belirterek, evlerde kalınması önerilen bu dönemde zamanın etkili ve faydalı kullanılmasının sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Engin, konuyla ilgili şunları söyledi: “Pandemi koşullarına karşı ticari hayatı eğitimle korumak için çalışmalarımızı sürdürdük. Trakya’da ilk olarak Odamız ve Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’yle birlikte online eğitim programı gerçekleştirildi. Program kapsamında toplamda 8 farklı konu ve 8 farklı akademisyenle alanında uzman kişiler tarafından eğitimler verildi. Eğitimler ilk olarak 26 Aralık Cumartesi günü Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu ile başladı. Eğitimler her hafta içi düzenli olarak akşam 20.00 ile 21.30 saatleri arasında Zoom/Webinar ve Facebook üzerinden canlı olarak gerçekleştirildi. Salgının ticaret ve ekonomik hayattaki etkilerini en aza indirmek için oda olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Zamanı etkin ve faydalı kullanmak adına eğitim, seminer, forum gibi çalışmalarımızı sanal ortamda gerçekleştirdik. Oda üyelerimizin ihtiyaç duyacağı eğitimleri ön planda tutarak canlı yayınlarla herkesin erişimine açık hale getirdik. Eğitimler üyelerimizin ticari faaliyetlerini geliştirmeye yönelik olarak ihracat, muhasebe, sosyal medya gibi alanında uzmanlık gerektiren konularda akademisyenler tarafından verildi. Toplamda eğitim boyunca 40 bin kişiye ulaşım sağlandı. Online olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimler ile birlikte salgın süresince üyelerimizi bir adım daha ileriye taşıdık. Devam edecek eğitimlerimizi tüm oda üyelerinin takip etmesini öneriyoruz. Gerçekleştirilen eğitimlerimize Keşan TSO Facebook ve Youtube sayfalarından ulaşmak da mümkün. Ticaret, üretim ve eğitim için 7 gün 24 saat üyelerimize hizmete hazırız.”