HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Merkezi sınavda birinci oturum 50 soruluk sözel alanda oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alanda oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. Birinci oturumda 8. sınıf Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil, ikinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden sorular yöneltilecek.

Keşan’da sınavlar 14’ü ilçe merkezinde, 2’si belde ve köylerde olmak üzere 21 sınav merkezinde 60 salonda toplam 926 öğrenciyle yapılacak. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için sınava girecek öğrenciler, birinci oturum için en geç saat 09.00 ve ikinci oturum için en geç 11.10’da sınava gireceği binada salonlara alınmak üzere hazır bulunacak. Kimlik kontrolleri kimliklere dokunulmadan yapılacak. Öğrenciler yanlarında geçerli kimlik belgesi, en az 2 adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracak. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.

Öğrenciler sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta ve engellilere ait cihazlar hariç, çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve mekanik cihazlar, databank, sözlük, hesap makinesi, kağıt, kitap, defter, bot vb. doküman, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacak.

Öğrencilerin gürültü kirliliğinden uzak, sessiz ve huzurlu bir ortamda sınava girmelerinin sağlanabilmesi için sınavın yapılacağı okul çevresinde sessizliğin sağlanması, araç sahiplerinin mümkün olduğu kadar okul çevresinde araçlarını park etmemeleri, sınav merkezinin önünde uzun süreli bekleme yapmamaları ve kornalarını sınav saatleri süresince mümkün olduğunca kullanmamaları, sınav yapılacak okulun önünde yüksek ses müzikle araçlarını kullanmamaları, seyyar satıcıların da sınav yapılacak okulların çevresinde ve okul bahçelerinin içinde bulunmamaları, sınavda görevli memurların uyarı ve ikazlarına uygun hareket etmeleri hususlarında tüm Keşan halkından gereken hassasiyeti göstermeleri rica edildi.

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.