NAZAN KAPLAN

20 Mayıs 2018 tarihinde temeli atılan Özel Keşan Final Anadolu Lisesinin inşaatı tüm hızıyla devam ederken Okul inşaatının yüklenici firması olan Ensaray inşaat sahibi Naci Gülbey,  Özel Keşan Final Anadolu Lisesi Kurucu ortağı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Bezbaş, Özel Keşan Final Anadolu Lisesi Kurucu ortağı ve Okul Müdürü Timur Eruzun, okul inşaatındaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Özel Keşan Final Anadolu Lisesi inşaatı Ağustos sonu itibari ile tamamlanmış olacak ve eğitime başlayacak.

SANAT EKİPLE OLUR BİZ BİR EKİBİZ

Okul inşaatının son kat betonunu döktüklerini söyleyen Ensaray İnşaat sahibi Naci Gülbey, inşaat hakkında şu bilgileri verdi: “10 gün içerisinde çelik katı ile bahçe duvarları da tamamen bitmiş olacak. Duvar örümleri de başladı bu ayın sonuna kaba inşaat olarak duvar sıva vs. tamamen bitirmiş olacağız. Kısmet olursa Ağustos sonu itibari ile yaklaşık olarak kullanılabilir seviye ye gelmiş olacağız. Hedefimizde bir şaşma yoktur rutin olarak inşaat seviyesi devam ediyor hava şartları da şu an çalışmaya elverişli hiçbir problem yoktur. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde görevini yapıyor. Şu an 40 kişi çalışıyor önümüzdeki günlerde ince işçiliklerde başlayınca 70-80 kişi çalışmaya başlayacak bizim bir sloganımız vardı: 10 yıl önce ‘sanat ekiple olur biz bir ekibiz’, bu ekip bizde olduğu sürece de bizim hiçbir zaman hedefimizde şaşma olmaz. Biz 10 yıl öncede bu slogan la yola çıkmıştık şimdi de aynı şekilde istikrarla devam ediyoruz. Final Anadolu Lisesi kısmet olursa ağustos sonu itibari ile tamamlanmış olacak ve göreve başlayacak.   

OKUL 30 AĞUSTOS’TA BİTECEK BİZ DE TAŞINMA İŞLEMLERİMİZE BAŞLAYACAĞIZ

Final Anadolu Lisesi şu anda Keşan Final Temel lisesinin devamı olduğunu, dönüşüm sırasında devlete verdikleri sözü 1 yıl önceden yerine getirdiklerini hatırlatan Özel Keşan Final Anadolu Lisesi Kurucu ortağı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Bezbaş, “Tabi bu sözü yerine getirmemizde Naci bey’in büyük emeği var. Teşekkür ediyoruz kendisine sözünde durdu. Ensaray İnşaat hakikaten okulumuzu planladıktan bir müddet önce teslim edecek bizim rahat olmamızın sebebi şuydu: Biz yeni bir okul açmıyoruz. 15-20 gün gibi bir gecikme söz konusu olsa bile bunu tolare edebiliriz kayıt alırken bunu velilerimize de söylüyoruz herhangi bir sıkıntımız yok ama okul tam zamanında yetişecek. Okul normal Final Temel Lisesi olarak bu binaya taşınacak ve taşınma sırasında resmi formaliteler yerine getirilecek. Çünkü dönüşüm lisesi bunlar temel liseler dönüşürken kolaylıklar sağlanıyor. Dershaneden dönüşürken sağlanan kolaylıklar burada da sağlanıyor. Biz kontenjan artışı talep edeceğiz biz şu ana kadar Temel lise kontenjanı ile kayıt yapıyoruz o kontenjan dışında kayıt yapmadık. Ama binaya taşındıktan sonra bu sefer yeni gelecek olan kayıtları yeni kontenjanımıza göre yapacağız. Şu anda bizim 259 Temel Lise kontenjanımız var biz onun üzerinden kayıt alıyoruz. Ama buradaki donanımlar daha farklı burası farklı bir statü ile çalışıyor. Öğrencilerimizin de, Keşan’ın da, Malkara’nın da, İpsala’nın da, merak ettiği okul burası Final Anadolu Lisesi böyle doğdu. Gelişimini velilerimizde gelip takip ediyorlar teşekkür ediyorlar çok hızlı gittiği için, merakla beklenen okul 30 Ağustos’ta bitecek biz de taşınma işlemlerimize başlayacağız.” dedi. 

KLASİK EĞİTİM DEVRİ BİTTİ ROBOTİKLER VAR KODLAMA DERSLERİ VAR

İlk derslerini Çanakkale şehitliklerinde yapacakları sözünün verdiğini kaydeden Bezbaş, “Kısmet olursa ben bir söz vermiştim ilk dersimizi Çanakkale şehitliklerinde yapacağız demiştim, biliyorsunuz Japonya’da okula başlayan tüm öğrencileri il önce Hiroşima’ya götürüp gösteriyorlar. Burada milli bilincin oluşturulması için. Bu milli bilincin oluşması için de atalarımızın nerden nereye geldiğini, bizim bu ülke için neler yaptıklarını çocuklarımıza öğretmemiz lazım. Bunu öğretmenin en iyi yolu da Çanakkale orası bizim ulusumuzun gururu hepimizin dedelerini orda şehit. Bizim de burada bir eser ortaya çıkıyorsa bunu dedelerimize borçluyuz. Dedelerimizi orada hem analım hem de çocuklarımıza o milli bilinci verelim. Tarih öğretmenlerimiz dersini orda anlatsınlar ve onlarda mili bilinç oluşsun. Öğrencilerimizi oraya götürüp kısmetse ilk dersi orda yapacağız ondan sonra da zilimizi çalıp burada yeni mekanımızda başlayacağız. Velilerimize şunu da söylemek istiyorum teknolojik olarak ta akıllı tahtalarının donanımları fiyat alıyoruz. 15 Eylül’e kadar bütün donanımlarıyla birlikte okulumuz hazır olacak. Devir biliyorsunuz artık klasik eğitim devri bitti robotikler var kodlama dersleri var, öğrenciler artık dünya da kod yazıyorlar, program yapıyorlar bizim öğrencilerimiz de bu teknolojiden mahrum kalmasın bu teknolojiyi mutlaka okulumuzda uygulayacağız. Ama ben hep şunu söyledim bizim kolejimizde sınıflarımızda da akıllı tahta var ama bizim için önemli olan tahtanın akıllı olması değil öğretmenin verimli ve akıllı olması lazım.” şeklinde konuştu. 

KEŞAN’A YAKIŞIR BİR OKUL OLUYOR

Final Anadolu Lisesinin 20 yıllık yarattıkları bir hikayenin ürünü olduğunu vurgulayan Bezbaş, “Final Anadolu Lisesi’nin şu anda final temel lisesi okulumuzun kadrosu bizim Timur hocamla 20 yıllık yarattığımız bir hikayenin ürünüdür. Yani biz arkadaşlarımıza dershanelerin kapandığı dönemde ekonomik olarak bir sürü sıkıntılar yaşadık Allaha şükür onlar artık çok geride kaldı ama o dönemde bile arkadaşlarımıza yüksek maaş vermeye devam ettik ve onları bırakmadık. Zaten bu kontenjanların dolması bu kadar talep almamızın birinci nedeni de bu. Duyuyoruz biz yetişmeyecek diye konuşuluyor ama şunu bilsinler böyle küçük işlerle 3- 5 tane bizden öğrenci çalmaya çalışmakla bu işler olmaz bu işler kurumsal yapılarla yürüyen işler. Herkes kurumunu doğru şekilde yönetsin saygınlık kazandırsın bizim hedefimiz o biz kurumumuzun ülke genelinde saygınlık kazansın istiyoruz. Milli Eğitime karşı görevlerimizi yerine getirelim, öğretmenlere karşı görevlerimizi yerine getirelim çünkü sonuçta bu okullar özel öğretim kurumlarına bağlı ve devletin okuludur biz de kurallara uymak zorundayız. Çalıştırdığımız öğretmen ve yöneticileri en iyi şekilde tespit edip çalıştırıyoruz. Özel sektörün dinamizmini bura da yaşayacak arkadaşlar zaten 20 yıldan beri bu dinamizmi sağlamış insanlarız. Bizim için her geçiş yeniden heyecandır. Biliyorsunuz insanlar 10 yıl 15 yıl bir işi yaptıktan sonra bir yorgunluk başlar ama yeni bir sürece yeni birim ve kazandığı zaman yeni bir sürece geçiyorken bu yorgunluklar unutulur ve heyecana dönüşür. Yani bu binanın kalitesi, aslında biz normal bir binaya da razıydık ama Naci bey ‘ben Keşan’a eser bırakıyorum’ dedi ‘özellikle dış kaplamasını örnek olsun, Trakya’da böyle bir bina olmasın istiyorum’ dedi, açıkçası gereğinde fazla da bir miktar harcama yaptı o konuda da ben kendisine teşekkür ediyorum. Gerçekten Keşan’a yakışır bir okul oluyor, bölgemize yakışır bir okul oluyor. Malkara’dan 1 servis öğrenci kaydı şuanda tamamlandı. Ben herkese teşekkür ediyorum.diye konuştu.

BİZ BU AŞAMAYA GÖZYAŞLARIYLA GELDİK, YÜREK YANGINLARIYLA GELDİK 

Mayıs ayında attıkları temelin kademe kademe yükseldiğini söyleyen Özel Keşan Final Anadolu Lisesi Kurucu ortağı ve Okul Müdürü Timur Eruzun, “Okulumuzda akademik kadromuzu koruduk ve genişleteceğiz. Binalar ayrı bir nitelik katabilir okullara ama biz akademik kadromuzu koruduk dershane tecrübemizi okulculuğumuza yansıtmak için buradayız. 26 dersliği olan bir kurum burası kontenjan sayımız artacak ama şunu da bilmeli insanlar biz ekibimizle öğretmen kadromuzla organik çalışabilecek kişileri de kadromuza katarak öğretmen sayımızı da arttıracağız. Burası tamam öğrenci sayısı yüksek olabilecek bir okul olabilecek ama öğretmen sayısı da artış gösterecek ona göre onu söyleyebilirim size. Biz 20 yıl bu işi yaptık 21’inci yılımızda Anadolu Lisesi statüsünde eğitim-öğretim ortaya koyacağız emeğimizin karşılığı bunlar güzel olacak hatta şunu söylemek istiyorum biraz duygusal yaklaşıyorum ama biz bu aşamaya gözyaşlarıyla geldik, yürek yangınlarıyla geldik 18 yıllık dershanecilik geçmişimiz oldu okullar kapandı mili eğitim bakanlığının almış olduğu bir karardır ama bakıldığı zaman biz yeni bir güneş doğurduk diye düşünüyorum. Güzel oldu Keşan’a, Malkara’ya, İpsala’ya ve hatta şunu çok net söyleyebilirim Keşan’a, Keşan dışından tayinle gelecek olan birçok insana burası bir fırsat oluşturacak evlatları, evlatlarımızdır bu kapıdan girecek olan her öğrenci için biz kendi evladımıza duymuş olduğumuz kaygıyı duyuyoruz. Teşekkür ederim takdir velilerimizin, takdir kamuoyunun eğitimde ortaya koymuş olduğumuz samimiyet ciddiyet devam ediyor.” dedi.  

GÖNÜL BEZBAŞ ÖNER VE BÜLENT KENAR’IN ADLARI YAŞATILACAK

Son olarak Bezbaş okul hakkında şunları kaydetti: “Burada velilerin de içi rahat edecek bahçenin kol duvarları örülecek güvenlik olacak, öğrenciler okula girdikten sonra çıkış saatine kadar tekrar dışarıya çıkamayacak. Kontrol altında olacak çocuklar. Burada basketbol ve voleybol sahamız aşağıda kapalı spor salonumuz var. Çok güzel bir konferans salonumuz olacak. Biliyorsunuz 29 Ekimde kız kardeşimizi kaybettik Gönül Bezbaş Öner inşallah onun da adını konferans salonumuzda yaşatacağız. Ayrıca basketbol ve voleybol sahamıza da şehit yeğenimiz olan Bülent Kenar onun ismini vereceğiz onu da orda yaşatacağız ve onu anmak için bir takım sportif aktiviteler yapacağız.”