HABER-FOTO: BÜLENT SAYLAM

Saat 19.30’da başlayan törene Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, Özel Keşan Final Anadolu Lisesi Kurucusu Mustafa Bezbaş, Kurucu Ortağı Bircan Bezbaş, kurucu ortağı ve okul müdürü Timur Eruzun, kurucu ortağı Ümit Ateş, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören mezun olan öğrencilerin isimlerinin tek tek okunarak sahnede yerini almasıyla başladı. Tüm öğrenciler sahnede yerini almasıyla beraber 14 Şubat 2021 tarihinde hayatını kaybeden Özel Keşan Final Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Demir’in isminin okunmasının ardından tüm öğrenci arkadaşlarının ‘Aramızda’ demesiyle duygusal anlar yaşandı. 73 öğrencinin mezun olduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasıyla devam etti.

Konuşmasını yapmak üzere Özel Keşan Final Anadolu Lisesi Kurucusu Mustafa Bezbaş sahneye geldi. Bezbaş gece ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bu çocuklara biz çok şey borçluyuz. Her şeyi onlar gördü. Hepimiz onlara anlayışlı davranalım. Benim de kızım mezun oluyor. Bu kuşak, deprem gördü, pandemi gördü, uzaktan eğitim gördü bu çocukların görmediği bir şey kalmadı. Onun için ülke olarak, dünya olarak bu çocukların çok şey borçluyuz. Bu borcumuzu da onlara daha anlayışlı olarak onları anlamaya çalışarak ödeyebiliriz. İnşallah böyle bir dönemi ne ülkemiz ne de dünyamız bir daha yaşar. Bunu çok iyi gördük, eğitim olmadan olmuyor. Okulsuz olmuyor. Evde ne kavgalar edildi. Eğitim boyutunu bu şekilde halledebiliyoruz. Uzaktan da olabiliyor ama öğretim boyutunu maalesef halledemiyoruz. Pandemiden sonra hala eski ayarlara dönemedik. Siz de biz de dönemedik, çocuklar hiç dönemedi. Çünkü onlar ergen, duyguları, algıları bizden daha farklı. Teknolojide bizden iyiler, her konuda bizden iyiler. İnşallah gelecekleri de bizden daha güzel olsun. Onlar da bu ülkeye değer katsınlar. Nobel alsınlar; bilimde, kültürde ileride olsunlar. Bu yüzyıl onların olsun. Bir şeyi sakın unutmayın. Final bizim hikayemiz. Biz dersaneciliğe başladığımız günden beri, bugün artık kendi binasında güzel bir eğitim kurumu oldu. Sizler de bizlere değer kattınız, güvendiniz. Çocuklarımıza başarılar diliyorum. Geldiğiniz için teşekkür ediyoruz.”

Bezbaş’ın ardından konuşmasını yapmak üzere Özel Keşan Final Anadolu Lisesi Okul Müdürü Timur Eruzun sahneye geldi. Eruzun da şunları kaydetti: “8. Mezuniyetimize hoş geldiniz. Bugün konuşmamı 2 başlık altında toplayacağım. Biz evlatlarımıza okulda, doğruluk, dürüstlük, samimiyet, adil ve adaletli olmaları ekseninde yaklaştık ve o şekilde davranmaları gerektiğini de söyledik şiarımız da bu oldu. Bu süreçte sorunlar yaşadık, kızdık. Ben çok kızdım onlara ama bir baba şefkati ile, kırdıysam kalbinizi hepinizden özür dilerim. Ben hiçbir şekilde siyaset gütmeden burada bir teşekkür etmek istiyorum. 18 Mart 2019 tarihinde biz yeni binamıza taşınmıştık. Yolumuz çok kötüydü. Seçim olmuştu. Belediye Başkanımız okulumuzun önüne geldi. Hocam ‘Benden ne istiyorsunuz?’ dedi. ‘Başkanım şu yolu yap, başka bir şey istemiyorum.’  Aradan 2 yada 3 gün geçti. O yol yapıldı. Sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum başkanıma. 

Konuşmamın 2. Kısmı da 14 Şubat birçok insan için sevgililer günü olabilir. 13 Mart için resmi bir gün değildir birçok insan hatırlamaz. 14 Temmuz bir de 29 Ekim. 25 yıllık meslek hayatımızda. Biz bu tarihlerde hep bir canı ebediyete uğurladık. 14 Şubat 2021 bir öğrencimizi kaybettik. Enes Demir. Mekanın cennet olsun güzel çocuk. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Her ne kadar ateş düştüğü yeri yaksa da biz bir aileyiz. Biz Final ailesiyiz. Bu çocuklar 15 kişi başladı 73 kişi mezun oluyorlar. Biz sizi çok seviyoruz. Yüreğimizle hareket ediyoruz.”

Eruzun’un konuşmasının ardından Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu sahneye geldi. Helvacıoğlu şunları söyledi: “Finali ayrıca tebrik ediyorum. Kurumsal yapısıyla Keşan’da başarılara imza atıyorlar. Açıldığı günlerde gitmiştim Timur Hocam doğru söylüyor. Okulun yolunu yapmıştım. Ben de ‘Çocukların yolu açık olsun’ demiştim. Gençlerimiz bizim çok kıymetli. Onlara bir iki bir şey söyleyeceğim oturacağım. 100. Yıl mezunları 10 yıllar geçse de herkese nasip olmaz, çocuklarına, torunlarına ‘Biz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu ülkede 2. Yüzyılına adım atarken 100. Yıl mezunlarıyız’ diye anlatacaklar. Bu gençlere nasip oldu. 2. Yüzyılda ülkemizi başarıya taşıyacaklar. Üniversite sınava girecekler yakında. Onların bahtları açık olsun. Güzel günleri olsun. Okulumuzu tebrik ediyorum.”

Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından okulda derece alan öğrenciler sahneye davet edildi. Okul 1. Sema Güreşen, 2. Tunç Candaş, 3. Atakan Sınalı’ya plaketleri verildi. Okul 1. Öğrenci okul kütüğüne plaketi çaktıktan sonra konuşma yaptı. 

Ardından öğrencilere diplomaları öğretmenleri tarafından takdim edildi. Daha sonra bayrak devir teslim tören gerçekleştirildi. 

Arıdan öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetini tadını müzik eşiğinde eğlendiler.