Özel Keşan Final Temel Lisesi Mezuniyet Töreni dün, Ağadayı Park’ta gerçekleşti. Saat 19.30 sıralarında başlayan törene öğrenciler ve velileri katılım gösterdi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı okulun kurucusu Mustafa Bezbaş yaptı. “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Bezbaş, “Ben de sizler gibi misafirim aslında okulun kurucusu olduğum için arkadaşlarım lütuf edip bir konuşma vermişler. Temel liseler uzun zor ve çileli bir yolculuktan dönüşmüş okullardır. Temel Liseler, zorlamayla ama uzun vadede de ülkenin lehine olabilecek okullardır. Biz de çok büyük sorunlar çektik dönüşüm sırasında ama bu güzel görüntüleri gördükten sonra Timur Hocama bakıp dedim ki ‘Herhalde çektiğimiz sıkıntılara değecek.’ Sevgili arkadaşlar hiçbir şey değişmedi. Kadro aynı biliyorsunuz olayları. Dediler ki ‘Biz sizin adınızı değiştireceğiz’ ve karşınızda temel liseler. Ama bu temel liseler artık çocuklarınızı üzmüyor. Resimde çocuğa iyi çizemedin diye ver 30 puan ağlat gibi şeyler, biz bunlarla uğraşmıyoruz. Matematikle, fizikle, kimya ile biyoloji ile üniversite sınavlarında ne soruyorlarsa onlarla uğraşıyoruz. Hem de iyi uğraşıyoruz.” diye konuştu.

YGS BAŞARIMIZI DUYMAYAN KALMADI

Mustafa Bezbaş, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Dünyada en başarılı insanlar, kendileri, çocukları ve toplum için en ucuzu öğrenen insanlardır. Siz çok ucuz öğrendiniz. Çünkü temel liseyi ilk senede anlayıp çocuklarınızı teslim ettiniz. Sizden sonrakiler pahalı öğrenecekler gittikleri kurslara, verdikleri paralar ile birkaç sene daha bu böyle devam edecek. Ondan sonra diyecekler ki temel liseler de varmış. Onun farkına varacaklar. İnşallah YGS başarımızı duymayan kalmadı. Arkadaşlarım müthiş bir başarı elde etti. Biliyorsunuz, Keşan birinciliklerini geçen sene devlet okulları olduğu için açıklamışlardı. Bu sene açıklamadılar. Tabi finalin öğrencileriydi. Sizler çocuklarınıza bu şekilde sahip çıktığınız sürece en büyük başarı sizindir.”

SİZE TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİYORUM

Sonrasında konuşmasını yapmak üzere kürsüye Okul Müdürü Timur Eruzun geldi. Temel lise olduklarını günden bu güne tam 1 yıl geçmediğini belirten Eruzun, “Geçen yıl Haziranda, bu vakitlerde sizlerle temel lisede neler yapacaklarımızı konuşuyorduk. Bugün onların meyvelerini karşınızda görüyorsunuz. Hoşgeldiniz diyorum. Geleceğin doktorlarının, avukatlarının anneleri ve babaları… Burada çok farklı bir aile gördüm. Biz dershaneden sonra büyümüşüz. Onu fark ettik. Güç kattınız, güç verdiniz. Size teşekkürü bir borç biliyorum.” şeklinde konuştu.

Daha sonra mezun olan 12. Sınıf öğrencileri yerlerine gelecek 11. Sınıf öğrencilerine okulun bayrak ve flamasını teslim etti. Törenin devamında okuldan derece ile mezun olan öğrencilere plaketleri verilirken 1. Olan öğrenci günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Son olarak öğrencilere mezuniyet belgeleri öğretmenleri tarafından teslim edilmesiyle tören sona erdi.