Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın engelli öğretmen alımı yapacağı bildirildi. Alımın, EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) puan üstünlüğüne göre gerçekleşeceği belirtilen açıklama şöyle:

“Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53 üncü maddesi çerçevesinde, 2014 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) katılanlar arasından EKPSS puan üstünlüğüne göre engelli öğretmen alımı yapılacaktır. Adaylardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlar yanında 07 Şubat 2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri ile 06 Mayıs 2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde belirtilen özel şartlar aranacaktır.

Başvuruda adaylardan diploma veya öğrenim durumu, pedagojik formasyon ve 2014 yılı EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu istenecektir. Ayrıca adaylardan, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınacaktır.

Adaylar, başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle 22 - 30 Ekim 2014 tarihleri arasında yapacak; başvuru formunun çıktısını, istenilen belgeler ile il milli eğitim müdürlüklerine onaylattıracaklardır. Geçerli başvuru sahibi adaylar EKPSS puanı üstünlüğüne göre sıralanacak, alanlar itibarıyla belirlenen kontenjanlara yerleştirmeler EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.”