Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Proje Hazırlama ve Teknikleri Semineri” dün başladı.

Saat 10.00 sıralarında Sevim Yenice Kültür Merkezi’nde başlayan ve konuşmacı olarak Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Hasan Avcu’nun konuşmacı olarak yer aldığı seminere; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, okul idarecileri ve okulların ilgili öğretmenleri katıldı.

MÜMKÜN OLDUĞUNCA AB PROJELERİ HAZIRLANMALI

Seminerin açış konuşmasını yapan Dınkırcı, yeni projelere katkı ve destek verilmesi gerektiğini belirterek, “Görev yaptım yerlerde sürekli proje tabanlı çalıştım. Proje tabanlı çalışmanın belli zorlukları var. Temelde eğitim bazlı projeler olacaktır. Mümkün olduğu kadar AB Projeleri de hazırlanmalı. Biz AB Projeleri’nde maalesef Türkiye Cumhuriyeti adına vermiş olduğumuz aidatların karşılığını bile yeterli proje hazırlayamadığımızdan dolayı alamıyoruz.  AB Projeleri, Trakya Kalkınma Ajansı projeleri ve bunların dışında birçok yerde fon ve kaynak var. Bunlardan yararlanmalıyız. Eş finansman konusunda yaşanan sıkıntıları, proje ortaklıklarıyla çözebiliriz.” dedi.

Dınkırcı’nın konuşmanın ardından Avcu,  “Proje Hazırlama ve Teknikleri” hakkında katılımcılara bilgi verdi. Seminerin 3 gün süreceğinin altı çizildi.