HABER MERKEZİ

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrenimine devam etmekte olan öğrencilerimizin temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Biyoloji, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Tarih, Türkçe ve Matematik olmak üzere 8 bilim alanında yarışmalar düzenlemekte.

İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda 29 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencilerinden Özgür Eren Tufan, danışman öğretmenleri Şefika Tekin rehberliğinde hazırlamış oldukları “Dışardaki Sıcak Havanın Daralan Kesitten Geçirilerek, Kapalı Alanların Soğutulması” projesi ile Fizik alanında, İlimiz Keşan Rasim Ergene Ortaokulu öğrencilerinden Metehan Demir-Ege Okay Andaç danışman öğretmen Serap Tezer Algül rehberliğinde hazırlamış oldukları “Kavak Ağacı Pamuğunun Alternatif Tekstil Dolgu Malzemesi Olarak Kullanılmasının Araştırılması” projesi ile Biyoloji alanında bölge birincisi oldu.

TUBİTAK 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışmasında birinci olan projeler, düzenlenecek olan Türkiye Finallerinde ilimizi temsil edecek.

Bölge finalinde bulunan İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan Cırıt, “Yarışmaya katılan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, finallerde yarışmaya hak kazanan öğretmen ve öğrencilerimize de başarılar dilerim” diyerek öğrencilere ödüllerini takdim etti.