Dınkırcı: “Damlaya damlaya gönüllere ulaşılıyor ve okyanus oluyor”

Raşit Efendi İlkokulu öğrencileri tarafından eğitim-öğretim yılı başında başlatılan “1 Lira 1 Hayat” projesi dün sona erdi. Proje kapsamında toplanan akülü sandalye, okulun 5. sınıf öğrencisi bedensel engelli 11 yaşındaki İrem Şimşek’e Kaymakam Bekir Dınkırcı’nın da katıldığı bir törenle teslim edildi.

Okul bahçesinde saat 11.30’da, başlayan törene, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Şube Müdürü Murat Aras, Okul Müdürü Hakan Kaykı, okul aile birliği yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

KAYKI: SÖZDE DEĞİL ÖZDE GÜZEL ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUZ

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hakan Kaykı, amaçlarının sözde değil özde şeyler yapmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bu eğitim-öğretim yılında elle tutulan, gözle görülen, birilerine faydası ve topluma örnek olan bir çalışma yapalım dedik. Bu amaçla 1 Lira 1 Hayat Projesi’ni başlattık. Bu projede her öğrenci her ay harçlığından 1 TL biriktirerek, bağışlayacak ve 1 yıl sonunda toplanan paralarla akülü sandalye alarak bir kardeşimize hediye edecektik. Bu süreci tamamladık. Biz, yaptığımız bu proje ile bir farkındalık yaratmak istedik, topluma ve diğer okullara örnek olmak istedik. Diğer okullarımız da inşallah bu çalışmayı başlatırlar. Her okulumuz böyle bir çalışma yapsa birçok engelli çocuğumuz, vatandaşımız akülü sandalyesine kavuşur. Toplanan 1 TL’ler aslında öğrencilerimizin yüreklerinden kopan kocaman sevgi parçalarıdır. Yardımlaşma ve dayanışmaya örnek bir davranıştır. Ülkemizde yaklaşık 922 bin engelli vatandaşımız var. Biz kendimizden ve toplumun her kesiminden sorumluyuz. Onların hayatlarını kolaylaştırmak bir insanlık görevidir. Ben bu gibi çalışmaların tüm okullara ve hatta tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyorum. İnşallah İrem kızımızın hayatına bir renk gelir ve hayatı daha da kolaylaşır. Herkese teşekkür ederim.”

YÜKSEL: HER SAĞLIKLI İNSAN ENGELLİ OLMAYA ADAYDIR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel de proje sahibinin öğrenciler olmasından dolayı kendileri ile gurur duyduğunu ifade ederek: “Her sağlıklı insan engelli olmaya adaydır. Sizler, bize bunu hatırlattınız. Ama engelli diye ifade ettiğimiz kişi de bizim gibi bir insandır. Dolayısıyla onları farklı bir konuma koymak suretiyle değerlendirmemiz asla mümkün değildir. Çünkü şu anda ben de engelli birinin eniştesiyim. 28 yıldır, annesi ve babası tarafından bütün ihtiyaçları karşılanan, yaşı 37 olan bir baldızım var. Dolayısıyla bunu çok iyi anlayan biriyim. Sizler, başkalarını da düşünme kültürü oluşturdunuz. Sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

DINKIRCI: İYİ Kİ VARSINIZ

Kaymakam Bekir Dınkırcı ise öncelikle Keşan’ın kaymakamı olmaktan dolayı gurur duyduğunu kaydederek, “Siz aslında topluma bir şey gösterdiniz. Damlaya damlaya göl olmuyor. Damlaya damlaya gönüllere ulaşılıyor ve okyanus oluyor. Benim de yakınlarım içerisinde bedensel engelliler var. Bu kolay değil ama bu süreci kolaylaştırıcı herkesin yapabileceği bir şeyler var. O, 1 liralık tasarruflar İrem Şimşek kızımızı sevindirecek. Bu ve bu gibi tasarrufların toplumun her katmana yayılmasını diliyorum. İyi ki varsınız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İrem Şimşek’e, akülü sandalyesi arkadaşları tarafından teslim edildi. Hep birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.