AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, yaklaşık 1 yıldır yapımı devam eden Raşit Efendi İlkokulu’nda Eğitim-Öğretim’in 3 Nisan Pazartesi günü itibariyle başlanacağını söyledi.

Fiziki şartlarının yetersizliği nedeniyle 2015 yılında yıkımı yapılan ve inşaatına başlanan 24 derslikli yeni Raşit Efendi İlkokulu’ndaki son çalışmaları yerinde inceleyen Keşan Kaymakamı Nuri Özder, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, okulun son durum hakkında bilgi aldı.

Okulun 6 bin 600 metrekare alan üzerine ve 5 bin 500 metrekare kapalı alanda yapıldığını dile getiren Hüseyin Boyalık, “2015 yılında inşaatına başlanan okulumuzun inşaatı bitmiş durumdadır. Şu anda temizlik çalışmaları ve iç düzenlemeleri yapılıyor. Bugün bir kez daha hükümetimizin çocuklarımıza verdiği önemi yapılan bu okulumuzda net bir şekilde gördük. Gerçekten Keşan’a ve çocuklarımıza en iyi hizmet verecek, geleceğimizi en iyi şartlarda yetiştirecek bir okulu ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

3 NİSAN’DA EĞİTİM BAŞLIYOR

Eğitim öğretime başlayacak olan yeni okulla ilgili bilgiler veren Boyalık, okulun bahçesinde amfi tiyatro, ana sınıfı için kum havuzlu bahçe, otopark bulunduğunu, okul içerisinde ise 24 dersliğin yanı sıra; kütüphane, müzik odası, 120 kişilik çok amaçlı salon, 80 m2’lik kantin, sığınak, mutfak ve soyunma odaları ile 3 anasınıfı bulunduğunu kaydetti. Boyalık,  yandan engelli tuvaletleri, engelli rampaları ve engelli asansörleri ile okulda eğitim alan engelli öğrencilerin de sorun yaşamayacağını söyledi.  Okuldaki temizlik çalışmalarının devam ettiği ve şu anda Anafartalar İlkokulu’nda eğitim gören Raşit Efendi İlkokulu öğrencilerinin 3 Nisan Pazartesi itibariyle yeni okullarına geçeceğini söyledi.