Okulların yaz tatiline girmesiyle beraber, okullarda tadilatlar da başladı. 14 Haziran 2014 Cumartesi günü Cumhuriyet Ortaokulu’nun çatısında başlayan onarım çalışmasında, kiremitlerin yere atılması vatandaşın tepkisine neden oldu.

Okulun civarında evleri bulunan vatandaşlar, kiremitleri çatıdan atan ustaları uyardı. Gazetemize ulaşan bazı vatandaşlar, çatıdan birçok sağlam kiremidin hoyratça yere atıldığını belirterek, “Bu okul devlet okulu. Onarım ihalesini kim kazandı bilmiyoruz ama neticede bizim cebimizden çıkan paralarla karşılanan bir tadilat çalışması. Etrafımızda yüzlerce gariban vatandaş var. Evlerinin çatılarını sokaktan buldukları tenekeleri keserek onarmaya, su geçmesini engellemeye çalışıyor. Bu kiremitler gariban vatandaşlarımıza verilebilir. Hiç olmazsa boş yere müsriflik yapılmamış olur. Çünkü atılan kiremitlerin çoğu sağlamdı. Madem birilerine rant yapılıyor, hiç olmazsa gariban vatandaşlar da korunsun, gözetilsin.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, ilgililerinin tadilat sırasında gözlemde bulunmasını ve takipçi olmasını da isteyerek, “Bir işi firma kazanır, ihaleyi alır ama takip etmek de yöneticinin görevidir. Sağlamı söküp, çürüğü taksalar haberleri olmayacak!” dedi.