Keşan Dr. Rıfat Osman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'nda 25 ülke temsilcisi ile yarışacak.

Fen bilimleri alanındaki yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacıyla düzenlenen 24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması, 5 Mayıs'ta başlıyor. MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliği ile bu yıl 5-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan uluslararası organizasyonun finalinde Edirne’den Keşan Dr. Rıfat Osman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, MEF Üniversitesi kampüsünde 163 öğrenci ile birincilik için yarışacak.

MEF Üniversitesi'nin Maslak Kampüsü'nde, gerçekleşecek '24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması'nda mimik kontrollü protez koldan, maden ocağı havalandırma sistemi tasarımına, patlayıcı maddelere karşı güçlendirilmiş beton panellerden yeni nesil yakıt piline, kanser tedavisinde yeni yaklaşımlardan üst solunum yolu enfeksiyonları tedavisine, diyabet hastaları için yer elmasından cips ve içecek üretiminden alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılabilecek yeni yöntemlere kadar farklı konularda gerçekleştirilen birbirinden değerli projeler dikkat çekiyor.

Başta Türkiye olmak üzere Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Dubai, Filipinler, Gürcistan, Hırvatistan, İsveç, Karayipler, Katar, Kırgızistan, K.K.T.C., Kosova, Letonya, Macaristan, Makedonya, Malezya, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Türkmenistan ve Yunanistan'ın da katılacağı bilim zirvesinde bu yıl toplam 25 ülkeden 163 lise öğrencisi, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında geliştirdikleri 91 proje ile yarışarak ülkelerini ve okullarını temsil etme onurunu yaşayacak. Genç mucitler, bilim dünyasının değerli akademisyenlerinden oluşan jüri üyelerinin üç farklı kategoride değerlendirmesinin ardından ödüle layık görülecek.