Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, dün yaptığı açıklamada, TOKİ Sosyal Konutları’nda inşa edilen 24 derslikli Şehit Er Akın Buluş İlkokulu’na kayıt alınmaya başlandığını bildirdi.

28 Eylül’de başlayacak 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı’nda, Şehit Er Akın Buluş İlkokulu’nda da ders başı yapılacağını ifade eden Erarslan, okulun tabelasının asıldığını, akıllı tahta, sıra, sandalye ve masalarının getirilerek iç donanımının tamamlandığını bildirdi. İlker Erarslan, Şehit Er Akın Buluş İlkokulu’na kayıt alınmaya başlandığını dile getirerek, okulun yeni dönemde eğitime açılmasına katkı ve destek verenlere teşekkür etti. Erarslan, okulun eğitim kadrosunun tamamlandığını ve kurucu müdürlüğünü ise Ahmet Erkan’ın yapacağını belirtti. 

İLKÖĞRETİM HAFTASI PROGRAMI İNÖNÜ İLKOKULU’NDA YAPILACAK

28 Eylül’de başlayacak 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası nedeniyle düzenlenecek program ise İnönü İlkokulu’nda yapılacak. Etkinlik, saat 10.00’da, okul bahçesinde başlayacak.

175 BİN DERS KİTABI SIRALARDA HAZIR

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 2003-2004 Eğitim-Öğretim Yılı’nda başlanan Ücretsiz Ders Kitapları Projesi, bu yılda devam ediyor. İlker Erarslan, bu yıl da 50 okula, 175 bin kitabın dağıtıldığını ve kitapların sıralarda hazır olarak öğrencileri beklediğini ifade ederek, “İlk ders zilinin çaldığı gün bu kitapların sıralarda hazır olması öğrencilerimiz açısından son derece önemli. Bakanlığımız yetkililerine ve müdürlüğümüzde dağıtımda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Okullarda güzellikler oluşturmak hepimizin görevi. Eğitim öğretim yılı başladığında hızlı bir şekilde eğitimlerimiz devam edecek. Amacımız çocuklarımızı başarılı bir şekilde geleceğe hazırlamak. Yarınlarımız geleceğimiz yavrularımız tüm bu hizmetleri fazlası ile hak etmektedir.” dedi.