Keşan Ticaret ve Sanayi Odası üyesi ve eski Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Selahattin Uyulgan, dünkü “24 Kasım Öğretmenler Günü”  kutlamaları nedeniyle 45 yıl önceki İlkokul Öğretmeni Hasan Komanlı’yı evinde ziyaret ederek elini öptü ve çiçek hediye etti.

1967-1968 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA KEŞAN’A GELDİM

Oldukça duygusal anların yaşanmasına neden olan buluşma saat 11.30 sıralarında gerçekleşti. Şu an Ahmet Yenice Ortaokulu olan okulun geçmişte Zafer İlkokulu olduğunu kaydeden Komanlı, öğretmenlik hayatı ile ilgili konuştu ve 1952 Kepirtepe Köy Enstitüsü çıkışlı olduğunu kaydederek, “Zaten bizim mezun olmamızdan sonra Köy Enstitüleri kapatıldı. İlk görev yerim Mardin’di.  1967-1968 eğitim-öğretim yılında Çamlıca’dan Keşan’a geldim ve Zafer İlkokulu’nda göreve başladım. 1980 yılında 12 Eylül İhtilali’nden önce istifa ettim.” dedi.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Selahattin’in ilkokul öğretmeni olmasından onun hayata hazırlanmasında ve bugünkü iş ve aile yaşamındaki başarısında kendisinin de katkısının olabileceği duygusu nedeniyle son derece mutlu olduğunu da söyleyen Komanlı, Uyulgan’ı yanaklarından öperek kendisini unutmadığı ve bu özel günde gelip elini öpüp, hatırını sorduğu için teşekkür etti.

UYULGAN: BANA ‘YAZILARIN SANKİ BAKKAL DEFTERİNİNKİ GİBİ’ DERDİ

Oldukça duygulanan Uyulgan da ilkokuldan çıkalı 45 yıl olduğunu kaydederek, “Hayata hazırlanmamızda sayın hocamın çok büyük bir yeri var. Ödevlerimizi her kontrol ettiğinde bana ‘Selahattin ne bu yazılar? Sanki bakkal dükkanı defteri gibi’ derdi.  Bugünkü işim olan bakkal toptancılığımı sanki hocam daha o günlerden görmüş. Kendisine bizi en iyi şekilde hayata hazırladığı için bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu. 

Komanlı hoca ile Uyulgan’ın sohbeti birçok anının tazelendiği geçmişin anılarıyla yaklaşık 1 saat kadar sürdü.