28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılacak olan Ortaöğretim Geçiş Sınavı ile ilgili olarak dün Keşan, İpsala ve Enez’deki ilgili okul müdürlerinin katıldığı bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Sevim Yenice Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen ve saat 13.30 sıralarında başlayan toplantıda, bilgilendirmeyi bizzat Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan yaptı.

ÖĞRENCİYE İYİ BİR YAKLAŞIMDA BULUNMAMIZ LAZIM
Konuşmasında, okul müdürlerinden dikkat etmelerini istediği konuları tek tek sıralayan Özcan,  sınava girecek öğrencilere nasıl davranmaları gerektiği konusunda örneklerle bilgi verdi. Özcan, kısaca şöyle konuştu:Hafta sonu bir yere gidiyorsunuz öğrenci 'ben gelmeyeceğim ders çalışacağım', diyor. Okul tatilini değerlendiriyorsunuz 'Ders çalışacağım' deniliyor. İster istemez bir panik oluyor. Çocuk keman çalışıyor diyor ki 'Baba sınavlara kadar çalmasam olur mu?' diyor ama babanın cevabı 'Hazır çalacaksın' oluyor. Çocukların tamamen dersle ilgili bilgiyle doldurmak, onların sosyal, kültürel, spor ve sosyal sorumluluk projeleri yönlerini ihmal etmek, ileride çok büyük sıkıntılar getirebiliyor. Bu konuda iyi bir yaklaşımda bulunmanız lazım. Onların moral motivasyona ihtiyacı var. Bu süreç bana göre çok kolay bir süreç. Bu konuda sınav takip komisyonlarını oluşturduk. Mülki amirler bu konuda bilgilendirildi.  

Yaklaşık 1 saat süren toplantı, soru-cevap şeklinde devam etti.