HABER MERKEZİ

Başvuru onaylama işlemleri Edirne İl Milli' Eğitim Müdürlüğü ile Keşan ve Uzunköprü ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde yapılacak. Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama için ayrıntılı bilgi almak isteyenler http://ikgm.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

SÖZLÜ SINAVLAR 14 NİSAN-8 MAYIS TARİHLERİNDE

MEB, martta yapacağı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamalarında en fazla kontenjanı 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine ayırdı. Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular 2-8 Mart’ta yapılacak. Sözlü sınavlarsa 14 Nisan-8 Mayıs arasında düzenlenecek. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Buna göre en çok kontenjan 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine ayrılırken, onu 2 bin 2 ile İngilizce ve 1.907 ile din kültürü ve ahlak bilgisi branşları takip etti. 2018 yılı sözleşmeli öğretmenlik için başvurular 2-8 Mart; sözlü sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında yapılacak.

KPSS’DE TABAN PUAN EN AZ 50
Adaylar; Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (Lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil ( İngilizce), rehberlik, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği alanları bakımından ‘KPSSP121’ puan türünden; Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ve Rusca alanlarına ‘KPSSP120’ puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.