BÜLENT SAYLAM

Macit, Ecevit hakkındaki ifadeler için 1 Kasım 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurumuna yaptığı yazılı itirazın nedeni olarak MEB’in misyon ve temel değerlerine aykırı olduğunu öne sürdü. Macit’in yaptığı itiraz sonrası yasal süreç için de başvuruda bulunacağı öğrenildi.

Macit, 12. Sınıf ‘Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi Atatürkçülük’ kitabında Bülent Ecevit ile ilgili ifadeler için yaptığı yazılı itirazda “Türkiye Cumhuriyeti’nin duyarlı vatandaşı olarak, Milli Eğitim Bakanlığının, 12. Sınıfta gençlerimize okutulan, ‘Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi Atatürkçülük’ isimli ders kitabındaki bu eksikliğin giderilmesini ve gençlerimizin doğru ve tam bilgi ile donatılmasını istiyoruz.” dedi.

Macit, itirazının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bu haliyle, ‘Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi Atatürkçülük’ kitabı; Milli Eğitim Temel Kanunun 2. 4. Ve 13. Maddelerine, “Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin 6. Maddesine ve Milli Eğitim Bakanlığının misyon ve Temel Değerlerine aykırıdır.”

1974 KIBRIS HAREKATINDA ECEVİT VE ERBAKAN İSİMLERİ KİTAPTA GEÇMEMİŞ

Macit’in itiraz ettiği ifadelerin geçtiği sayfa, ünite ve içeriği ise şöyle oldu:

* “204 ve 205. Sayfalarda “Kıbrıs Barış Harekâtını” Türk Silahlı Kuvvetleri, 20 Temmuz 1974’de barışı ve düzeni yeniden sağlamak için Kıbrıs Barış Harekâtını gerçekleştirdi. Sözü edilen harekâta; “Barış Harekâtı” adı kimin tarafından hangi gerçeklerle verilmiştir? Rahmetli Ecevit ve Erbakan’ın konuyla ilişkin açıklamaları, ‘belge! Olarak tarihteki yerlerini almayı beklemektedir”

* “224. Sayfa Ekonomik krizler Başlığı altıda, 1987-2008 yılları arasında Türkiye’nin yaşadığı ekonomik bunalımların anlatıldığı bölümde ‘Yaşanan ekonomik bunalımların sadece 2001 yılındaki bunalımda sorumlu olarak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Bülent Ecevit’in gösterilmesi, diğer yaşanan bunalımlarda hiçbir devlet yöneticisinin isminin verilmemesi taraflı ve yanlı bir anlatımdır”