Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bugün yapacağı ihaleler ile 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ilk ve ortaokul öğrencileri için “Taşımalı Eğitim” sorununu ortadan kaldırması bekleniyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Ağustos ayının ikinci haftasından itibaren başlattığı “Taşımalı Eğitim” ihalelerinin bugüne kadar tam olarak bitirilemediği ve 20’ye yakın köy ile ilgili olarak hala taşıma sorununun bulunduğu öğrenildi.

Keşan’ın çeşitli köylerinden, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilk ve orta dereceli okullara gelen birçok öğrencinin taşımalı eğitimden yararlanması için yapılan ihalelerde, bu zamana kadar 20 köyün taşımalı eğitim ihalesinin hala sonuçlanmadığı, bugün son bir ihalenin daha yapılacağı öğrenildi.

FİYAT DÜŞÜK, ŞARTLAR AĞIR

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından daha önce yapılan taşımalı eğitim ihalesine, fiyatların az olması nedeniyle kimsenin girmediği, girenlerden de Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu olmadığına dair evrak istenmesi nedeniyle ihaleye girememesi sıkıntılı günlerin yaşanmasına neden olduğu iddia edildi. Daha önce yapılan ihalelerin, bu tür sıkıntılar nedeniyle sonuçlanamadığı, ilkokul 1 ve 5. sınıf öğrencilerinin eğitim-öğretime başladığı, lise ve orta dereceli okulların ise 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacağı hatırlatılırken, taşımalı eğitim sistemi ile ilgili olarak bugün bir ihalenin daha yapılacağı öğrenildi.

OLMAZSA NE OLACAK?

Keşan’ın köylerinden ilk ve orta dereceli okullara giden çok sayıda öğrencinin, taşımalı eğitim ihalesinin sonuçlanmaması halinde okullarına ne şekilde gideceği, velileri daha bu günlerden tedirgin etmeye başladı. Okulların açılmasına çok az zaman kalmasına rağmen ihalenin hala sonuçlanmamasının ilerleyen günlerde sorun yaşatmaması, velilerin tek temennisi haline geldi.