Keşan Final Dergisi Dershanesi Eğitim Koordinatörü Timur Eruzun, Medya Keşan’a yaptığı değerlendirmede, geçen hafta sonu gerçekleştirilen SBS (Seviye Belirleme Sınavı)’nin, sürprizlerle dolu ve zorluk derecesi yüksek bir sınav olduğunu söyledi.

Sınavda soru karakterlerinin farklılığına vurgu yapan Eruzun, “Sınavdaki soru karakterleri gerek YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) gerekse ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı) tarzındaydı. Soruların zor olduğunu, sınavdan çıkan öğrencilerin değerlendirmelerinden öğrendik. Özellikle matematik soruları çok zordu.”  dedi.

“ÖĞRENCİLER ERKEN KARAR VERMESİN”

Daha sonra öğrencilerin bundan sonra yapacaklarına değinen Timur Eruzun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi sınav süreci geride kaldı. Bundan sonra yeni bir dönem başlıyor. Öğrenciler şimdi sular durulmadan karar vermesin. Sınav sonuçları 12 Temmuz 2013 tarihinde açıklanacak. Öğrenciler başarı durumlarına göre tercihlerini yapsınlar. Bu yıl, puanlama biraz karışık, geçen yılki katsayılar ya da standart sapmalar farklı değerlerde olacak. Bu nedenle dikkatli olunmalı. Öğrencilerimiz yaz tatillerini kitap okuyarak değerlendirsin. Öğrencilerin tahmini değerleriyle veliler bizden bir tercih sıralaması yapmamızı istemesin. Çünkü bu sayede çok yanlış beklentilere neden olabilir. Kesin sonuçlar açıklandıktan sonra bizim zaten rehberlik servisimiz, öğrencilere yardımcı olacak. Ayrıca testlerde farklı katsayılar olduğu için örneğin Türkçe-Matematik ağırlıklı 80 net soru cevaplayan bir öğrenciyle, Türkçe-Sosyal ağırlıklı 85 net soru cevaplayan öğrencinin netleri farklı olabilir ama puanlar Türkçe-Matematik cevaplayan öğrenci de belirgin bir biçimde farklı olacaktır.”