HABER MERKEZİ

Bülent Denkçi yaptığı açıklamada; “Trakya Romanlar Derneği ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Keşan’da eğitim ve öğretim alanında kabiliyeti arttırmak adına öğrencilerimize İngilizce kursu açma çalışmalarımız devam etmektedir. Kasım’da çeşitli okullardan İngilizce dersi almak isteyen öğrenci ve bu öğrencilerimizin velileriyle bir dizi görüşmeler yaptık. Özellikle veliler bu duruma çok sıcak baktılar. Şu anda mevcut 25 öğrencimiz bulunmaktadır. Sayının daha da artacağından eminiz.” dedi.

İngilizce kursu için ihtiyaçlarının sadece derslik olduğunu söyleyen Denkçi “İngilizce kursumuz için ihtiyacımız olan sadece derslik. Gerekli derslik ve izin sonucunda hali hazırda İngilizce öğretmenimiz Samet Ilıkliman ile derslerimiz başlayacak ve öğrencilerimiz okul dışında kalan zamanlarda İngilizce dersi görecekler.”dedi.

Eğitimin önemine vurgu yapan Denkçi, “İnanıyoruz ki toplumumuzda mevcut olan işsizlik, uyuşturucu gibi olumsuz etkiler ancak ve ancak eğitimle aşılabilir. Biz zaten dernek olarak uyuşturucu bağımlılarını tedavi ettirmekteyiz. Lakin bağımlıları tedavi sürecinde yani bağımlılar oluşmaması adına çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız. Bu nedenle ilk adımı çocuklarımız ve eğitim ile atıyoruz. Bu ve bunun gibi kurslarla, sosyal projelerle hem toplumda hem de dünya da yeni bir yer edineceğimizden umutluyuz ve eminiz. Bu sadece ilk adım daha büyük işler yapacağımızın da farkındayız. Bu nedenle toplum ve insanlık adına atılmış olan bu adımla birlikte toplumumuzun ileri gelenlerinin desteğini bekliyoruz. Bu günün çocuğu, yarının büyüğü ve teminatıdır. Biz dünyayı kendinden emin, ahlak eğitim ve kültüründe üst seviyede özgüveni yüksek çocuklara emanet etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.