Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, dün yaptığı açıklamada, Keşan’ın ileride kendi üniversitesine sahip olabilecek potansiyele sahip olduğunu bildirdi.

Yener Yörük, öncelikle senatoda Keşan’daki yüksekokullarla ilgili alınan kararı açıklayarak, “Burada bin dönümlük bir alanımız var. Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun yanı sıra Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu da eğitime başladı. Bu anlamda senatomuzun kararıyla iki okulumuzun olduğu yere Hersekzade Ahmet Paşa Yerleşkesi, iki yıllık Keşan Meslek Yüksekokulu’nun bulunduğu alana da Paşayiğit Yerleşkesi adını oy birliği ile verdik. Hersekzade Ahmet Paşa ve Paşa Yiğit Keşan için önemli isimler. İpsala’daki yüksekokulun bulunduğu alana da Evrenos Gazi ismini düşünüyoruz. Tarihi büyüklerimizin isimlerini böylece yerleşkelere vererek, yaşatmış olacağız. Trakya Üniversitesi bildiğiniz gibi Trakya’nın ilk üniversitesi. Balkan Üniversiteler Birliği’ne başkentlik yapıyor. Balkanlara açılmada Keşan sol kolumuz. Senatomuza bu kararı verdiği için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

YURT İÇİN GEREKLİ ALAN TAHSİS EDİLDİ

Yurt konusunda herhangi bir çalışmanın yapılıp-yapılmadığı yönündeki soruyu yanıtlayan Yörük, şunları söyledi: “Biz yurt için yeterli alanı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne tahsis ettik. Onlar yıllık plan içerisinde bunun çalışmalarını yapıyorlar. Bunun dışında hayırseverlere de duyurmaya gayret ediyoruz. Arsa tamamen bizden. Birde lojman ihtiyacını dile getiriyorum. Öğretim üyesi teminin de Keşan’da zorluklar yaşıyoruz. Lojman açısından da bu sıkıntılı. Özellikle programların açılması için yardımcı doçent bulmakta güçlük çekiyoruz. En az üç tane yardımcı doçent olması gerekiyor. Hayırseverlerimizden lojman desteğini de bekliyoruz. Bunu kent konseyinin ziyaretinde de dile getirdim.”

KEŞAN’IN EKONOMİK OLARAK TURİZM VE HİZMET POTANSİYELİ VAR

Yener Yörük, Keşan’ın dinamik bir yapıya sahip olduğunu dile getirerek, “Keşan’ın ekonomik olarak turizm ve hizmet potansiyeli var. Keşan, bu okulla 2’nci fakültesini kazandı. Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ndaki Gümrük bölümü Türkiye’de tek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da bu konuda okulumuzu tek okul ilan etti. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin, bakanlıkta görev alması şansları çok yüksek. Bu ülkemizde çok az bölüme nasip olan bir durum. Türkiye’de yükseköğretim sayısal büyüklüğe ulaştı. Şimdi sıra kalitede.  Keşan’da çok güzel bir merkezimiz. Keşan ileride üniversitesine kavuşacak potansiyelde. Malum, Bandırma ve İskenderun kendi üniversitelerine kavuştu. İlçelerde de üniversiteler kurulmaya başladı.” şeklinde konuştu.