15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle kutlama programını hazırlayan Feride Mehmet Çuhacı Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi, dün yaptıkları turizm yürüyüşü ile etkinlikleri başlattı.

Saat 09.30'da Hastane Caddesi'nden başlayan turizm yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.  Atatürk Anıtı önünde toplanan öğrenci ve öğretmenler, ilk olarak saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı’nı söyledi Okul öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından hareket eden kortej, saat 11.00'deki program için Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu'nda yerini aldı.


AHMET YENİCE’DEKİ TÖREN

Etkinliğe, Ahmet Yenice ortaokulu Sevim Yenice Kültür Salonu’nda devam edildi. Öğrenciler Miray Balcı ve Atakan Çevik’in sunumunda gerçekleşen programda ilk olarak konuşan Feride Mehmet Çuhacı Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Müdürü Ercan Kınık, görev yaptığı okulda öğrencilerin akademik derslerin yanında Resepsiyon Muhasebe Teknikleri ve Uygulaması, Servis Teknikleri ve Uygulaması, Yemek Pişirme Teknikleri ve Uygulamaları, Kat Hizmetleri ve Uygulaması ve İnsan İlişkileri gibi mesleki dersleri de aldıklarını ifade etti. Bu bağlamda, bu yılki Turizm Haftası kutlama görevini üstlendiklerini belirten Kınık, bölgedeki doğal güzellikleri tanıtarak, turizm haftasını kutlayacaklarını söyledi.

Ercan Kınık'ın ardından kürsüye gelen Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın ise, "Turizm, bir ülkenin kalkınmasında en önemli bacasız fabrikadır. Turizme ve turiste her zaman gereken önemi vermeliyiz. Ayrıca, asıl önemli konu da, turizm açık olsun ya da olmasın, şehrimizin tüm alanlarının temiz olmasını gönülden diliyoruz. Gelecek sizsiniz. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmek için çalışın." şeklinde konuştu.

Turizm Haftası kutlamaları kapsamında şiir, resim ve kompozisyon dallarında birinci olan öğrencilere Ahmet Altın tarafından ödül verilmesi ile devam eden programda, okulun Tarih öğretmeni Melda Ernez tarafından slayt eşliğinde bölgenin tarihi dokusu ve doğal güzellikleri anlatıldı.

Daha sonra "Türkiye güzel bir ülke ve Türkiye'yi seviyorum" temalı, Almanca, İspanyolca, Arapça, İngilizce, Çince, Rusça gibi dillerde okunan mesajlar ve turist rolüne bürünmüş öğrencilerin sunumunun ardından okulun tiyatro topluluğu tarafından, Türk Dili ve Edebiyatı Hayriye Kahraman Kırım'ın yazdığı ve bir turistin adres sormasından sonra gelişen bir dizi olayı konu alan oyun sergilendi.

Kutlama etkinliklerinde dünkü programının son bölümünde, öğrencilerden oluşan Türk Halk Müziği Korosu, Müzik öğretmeni Ahmet Gürkan Akın eşliğinde türküler seslendirdi.