Geçtiğimiz Pazar günü saat 10.00 sıralarında başlayan ve Yıldız Restaurant’ta gerçekleştirilen kahvaltıya, Türk Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı  Hakan Yıldız, Keşan Şube Başkanı Şit Bulburu ile sendikaya kayıtlı öğretmenler ve aileleri katıldı.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı kahvaltıda konuşan Türk Eğitim Sen Keşan Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Hoşgür, “Türk Eğitim-Sen olarak, hak arama olgusunun ruhunu islamdan, mücadele gücünü milletimizden alarak milli ve manevi değerlerimizden bir an olsun kopmadan üyelerimizin hak ve menfaatlerimizin korunup geliştirilmesi için faaliyetlerimizi yürütüyoruz.” dedi.


Hoşgür’den sonra konuşana Eğitim Sen Edirne Şube Hakan Yıldız, Türk Eğitim Sen Keşan Temsilciliğine böyle bir kahvaltıda kendilerini bir araya getirdiği için çok teşekkür ederek, şunları söyledi: “Ancak son yıllarda yapılan faaliyetleri ve eylemleriyle Türkiye’nin belki de dünya siyasi tarihine geçecek özellikleriyle bir sivil toplum örgütü olarak muhalefetin ne demek olduğunu, hem Türkiye’ye hem de dünyaya göstermiş oldu. Edirne’de de Türk Eğitim Sen şube olarak kurulduğu andan itibaren, geçen sene yapmış olduğumuz sayımda üye olarak bin 250 sayısını devirmiş ve diğer sendikaların toplamı kadar bir üye sayısına ulaşarak, etkinliğini üye sayısıyla da büyüterek, kendisine göstermeyi başarmıştır. Eğitim, maalesef son dönemlerde 4+4+4 ile hem özlük haklarımızda hem de ülkemizin geleceği hakkındaki kaygılarımızı eğitim neferleri olarak en sakin bir şekilde, en düzgün bir şekilde katkıda bulunmak için elimizden geleni ortaya koymaya devam edeceğiz. Bizler Türk Eğitim Sen olarak, ülkemizin 81 vilayetinde 110 şube ve 100’lerce ilçe temsilciliği marifetiyle, sadece ve sadece Türk Eğitim Sen olarak, bu ülkenin en önemli sivil toplum kuruluşu olduğumuzu artık ispatladık. Gelecekte de devlet memurları bu ülkenin kaderinde, geleceğinde adını altın harflerle bu ülkenin tarihine kazıyacaktır.”



Öte yandan kahvaltı saat 13.00’e kadar sürerken, öğretmenler birbirleriyle sohbet etti.