Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu Yrd. Doç. Dr. Uğur Taşkan, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı ile ilgili yaptığı açıklamada, 15 Eylül 2014 Pazartesi günü 2014-2015 eğitim öğretim yılına başlandığını ve okul olarak geçen mayıs ayında ilk mezunlarını verdiklerini söyledi. 75 öğrencinin hayata kazandırıldığını ifade eden Taşkan, kısa bir süre geçmesine rağmen mezun olan öğrencilerinin işe başlama ve memur olma haberlerini duyduklarında, öğretmenleri olarak sevindiklerini ve okulun kalitesinin arttığını gördükleri için gururlandıklarını kaydetti. Taşkan, büyük bir geçmişi olmamasına rağmen bu yıl Yüksek Öğrenim Kurumu’nun okullarına tanıdığı kontenjan sayısının 311 kişi olduğunu ve şu anda kayıt yaptıran 284 öğrenci olduğunu ekledi. Uğur Taşkan, sözlerine şöyle devam etti: “Biliyorsunuz 1. sınıftaki kayıtlar merkezde rektörlükte yapılıyor.  2. 3. 4.  sınıflar burada kayıt yapılıyor. 311 kontenjandan 284’ü dolduğunu söyledik 27 kişi boşta kalıyor bu 27 kişiden 17 kişi mazeretli olarak kayıt yaptıracağını düşünüyoruz. Kalan 10 kişilik kontenjanın da ek yerleştirmede bu kontenjanların dolmasını bekliyoruz. Aynı şekilde okulumuzun bütün kontenjanları doldu. Dolayısıyla uzun bir geçmişimiz olmamasına rağmen okulumuzun tercih edilen bir okul olduğunu ve ilgi gördüğünü söyleyebiliriz tabii bu da bize güç veriyor. Şu anda toplam yeni gelen öğrencilerle birlikte 1353 kayıtlı öğrencimiz var.”

16 Eylül 2014 tarihinde yapılan akademik toplantıda bu yılki hedeflerini belirlediklerini söyleyen Taşkan, basın mensuplarının “Şehirle üniversite kaynaştı mı ?” sorusu üzerine “Şehir ile üniversite hala kaynaşamadı, burada iki tarafın da yapması gereken şeyler var. Biz üstümüze düşeni yaptığımız kanaatindeyiz, gördüğüm kadarıyla Keşan üniversitenin değerini anlamış değil. Keşan’a düşen görev kamu kurum ve kuruluşlarının üniversite ile iş birliği içinde olması. Buna kaymakam, belediye başkanı, protokoldekilerin iletişim içinde bulunması ve sorusunu sorması gerekmektedir. Birlikte çalışmanın her iki tarafa da faydası var.  Bu arada halkın kuruluş aşamasında belli katkılarını biliyoruz ama daha sonra bir kopukluk olduğu kanaatindeyim. Bu birleşme tek kişi ile olmuyor, bu bütünleşme ilgili tarafların gayret göstermesi ile bu okul bu şekilde daha fazla büyür ve gelişir. Buradan mezun olanların burada çalışması, burada kalması Keşan’la bütünleşmeyi sağlayabilir. Sivil Toplum Kuruluşları olur, Ticaret Sanayi Odası olabilir. Burslar verebilir ve öğrencilere iş bulmada ön ayak olabilirler ben bütünleşmenin ben dışarıdan gelen birisiyim ve objektif olarak bu eksikleri görebiliyorum. Gençlik merkezinin yapılması da burasını hareketlendirebilir.”

Keşan’ın yollarının, altyapı çalışmalarının, şehir ve çevre düzenlemelerinin gördüğü kadarıyla tam gerçekleşmediğini belirten Taşkan, basın mensuplarının “Şehrin durumu öğrenciyi etkiliyor mu?” sorusu üzerine “Şehri, yeni öğrencilerin tercih etmesinde birtakım faktörler etkili. Şimdi sosyal medya var, bu okulla ilgili buradaki öğrencilerin olumlu yorumları onları çekebileceği gibi olumsuz yorumlar da öğrencileri uzaklaştırıyor.” dedi.  

Okula gelen yolun Yusuf Çapraz Bulvarı olarak adlandırılması fakat yol çalışmasının yapılmaması hakkında da konuşan Taşkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediye Başkanı ile görüşmelerimizde bunu talep ettim. Belediye başkanımız seçimden önce seçimi bekleyelim ben devam ettiğim sürece minibüs durağından buraya kadar olan yolun ışıklandırması, yeşil alanı ve çevre düzenlemesiyle birlikte olacağını söz vermişti. Biz de başkanımızın bu çalışmayı yapmasını bekliyoruz. Dışarıdan gelen biri yolu çok zor buluyor. Yol levhalarının yeterli olmaması da sorun oluyor.”