İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gönüllüler Kulübü’nden 40 kişilik bir grup, “Umut Okulu Projesi” kapsamında geçtiğimiz hafta sonu Keşan’ın Siğilli Köyü İlkokulu’ndaki öğrencilerle biraraya gelerek, çeşitli aktivitelerde bulundu.

1 Mart 2014 Cumartesi günü saat 11.00 sıralarında otobüsle gelen grubu, okul bahçesinde Okul Müdürü Nejdet Seyhan, öğretmen ve öğrenciler karşıladı.

Seyhan, gruba ‘hoşgeldiniz’ dedikten sonra şunları ifade etti:

“Bu tür etkinlikler hakikaten benim sevdiğim etkinliklerden birisidir. Çünkü; çevreyi, doğayı sevdirme, koruma-kollama bilincini vermektedir. Bundan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Böyle güzel bir projede bizleri de paydaş olarak kabul ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu yapacağımız etkinliklerin, öğrencilerimize çok faydalı olacağına inanıyorum. Başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişiyor ama teknoloji ile doğayı, çevreyi terbiye etmenin hiçbir mantığı yok. Biz sağlıklı hava almak, kana kana güzel sular içmek istiyoruz. Toprağın bereketli, çevrenin çok güzel olmasını istediğimiz için bu etkinlikleri takdir ediyoruz, sizleri tekrar bu etkinliklerden dolayı tebrik ediyoruz.”

Konuşmanın ardından Gönüllüler Kulübü’ndeki grup ile öğrenciler, okul bahçesinde çeşitli oyunlar oynadı, resim yaptı, piyes sergiledi ve okul bahçesine fidan dikti. Grup ve öğrencilerin etkinliklerini, veliler de izledi. Ayrıca öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımında da bulunuldu.

Umut Okulu Proje Sorumlusu Yasemin Çakır, Siğilli İlkokulu’nun 8’inci umut yolculukları olduğunu belirterek, bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Çakır, 2 gün boyunca öğrencilerle birarada olacaklarını ve sosyal aktivitelerle dolu dolu vakit geçireceklerini söyledi.

İTÜ Gönüllüler Kulübünden gelen grup, dün akşam saatlerinde köyden ayrıldı.